NRK Meny
Normal

Frykt for drapsperson på frifot

Drapet på Heimdal i helgen ryster det somaliske miljøet i Trondheim.

Ismail mahamed Muhyadin.

Talsmann for det somaliske miljø, Ismail Mahamed Muhyadin.

- Alle i det somaliske miljøet prøver å hjelpe de etterlatte gjennom denne vanskelige tiden, sier Ismail Mahamed Muhyadin som er talsmann for det somaliske miljøet i Trondheim.

Den 46 år gammel familiefaren Mahmed Jamal Shirwac, som har somalisk bakgrunn, ble natt til lørdag funnet skutt og drept i døråpningen til en bil i Ringvålveien på Heimdal. Mannen hadde norsk statsborgerskap.

Les også: Usedvanlig brutalt drap

Les også: Etterlyser passasjer

Redde folk ringer politiet

Politiet i Trondheim får reaksjoner fra folk spesielt i det somaliske miljøet i byen som uttrykker frykt etter drapet på den 46 år gamle mannen.

Stasjonssjef Ove Sem ved Sentrum politistasjon opplyste dette da han på en pressekonferanse mandag ettermiddag sammen med etterforskningsleder Terje Lunde orienterte om drapsetterforskningen.

Om selve etterforskningen hadde han og Terje Lunde lite nytt å melde. Politiet leter etter en ukjent gjerningsperson. Drapsvåpenet er ikke funnet, og vitnene som foreløpig har meldt seg, har ikke bidratt til at mistanken retter seg mot noen bestemt person.

- Vi er rystet

- Han var en hyggelig og snill mann. Han hadde ingen fiender her i byen, og hele miljøet er i sjokk. Vi forstår ikke hvordan dette kunne skje, sier Muhyadin til NRK.

Politiet bekrefter at den drepte 46-åringen var en del av pirattaximiljøet i Trondheim, men de vil ikke si noe sikkert om de setter dette i sammenheng med drapet.

- Jeg visst ingenting om at han kjørte pirattaxi. Så mye om hans privatliv kjente jeg ikke til, sier Muhyadin.

- Flere mener det skal være konflikter mellom somaliere som kjører pirattaxi i Trondheim og Østeuropeere som kontrollere virksomheten, hva vet du om det?

- Jeg har hørt om konflikter i pirattaximiljøet, men jeg trodde ikke at avdøde kjørte taxi.