NRK Meny
Normal

Hytteeierne vant over Statskog

Høyesterett har talt: 64 hytte-eiere i Sandvika i Verdal har betalt alt for mye i festeavgift til Statskog. Det gjelder også for 4500 andre hytteeiere.

Sigmund Melvold og Rolf Barli i Inns hytteeierforening.

Sigmund Melvold og Rolf Barli i Inns hytteeierforening kan feire at de har vunnet en endelig seier over Statskog.

Foto: Silje Kolaas / NRK

I går feiret hytteeiere i Sandvika i Verdal med kaffe og kake - da de fikk vite at de slipper en tredobling i avgifta.

- Vi er veldig glade! jubler hytteeier Sigmund Melvold i Verdal. Han mener dette er gode nyheter for flere tusen andre hytteeiere som også har fått økt festeavgifta kraftig.

- Vi er de første som er ute med en sånn sak. Nå danner vi presedens for sju til åtte andre saker som står på vent. Nå må da disse sakene bli trukket tilbake av Statskog.

Tredoblet tomteleia

I 2005 valgte Statskog å øke festeavgifta for 4500 hytteeiere over hele landet. Mange fikk økt festeavgifta fra 1000 til 3000 kroner i året. Det fikk hytteeierne i Verdal til å gå til rettssak mot Statskog. Hytteeierne fikk medhold i lagmannsretten, og nå slår Høyesterett fast at denne dommen blir stående.

- Dette tar vi til etterretning. Det sier informasjonssjef i Statskog Arnhild Holstad.

De neste dagene skal det statlige skogeierselskapet vurdere om flere tusen andre hytteeiere skal få betale gammel leie, som de 64 hytteeierne i Verdal nå har vunnet retten til.

- Dette vil påføre Statskog et tap på flere millioner kroner i året, dersom dette skal gjelde for alle de 4500 tomtefesterne som har samme ordlyd i sine kontrakter.

- Vi må se på hva dette skal innebære, sier Arnhild Holstad.