Spøker det på bensinstasjonen?

De ansatte ved bensinstasjonen i Ålen i Sør-Trøndelag vil ikke lenger jobbe alene etter en rekke mystiske hendelser de siste fjorten dagene.

Uforklarlige hendelser i Ålen

Hva skjer på bensinstasjonen i Ålen? Her har brusflasker endt opp på ei lang rekke med baguetter på toppen.

Foto: Privat

Gjentatte strømbrudd, sikringer som går uten grunn, potetgull i fryseren og brusflasker som settes på rekke og rad.

Disse og andre uforklarlige hendelser har de siste to ukene skremt de ansatte ved Statoils bensinstasjon i Ålen i Sør-Trøndelag, skriver Arbeidets Rett.

Ubehagelig romjul

Uforklarlige hendelser hos Statoil i Ålen

Esker med potetgull har skiftet plass og veltet.

Foto: Privat

Det startet to dager før julaften. Gjennom hele romjula har de som har vært på vakt opplevd de merkeligste ting, hver ettermiddag og kveld,.

Strømmen har slått seg av og på i avlåste rom. Tomme bruskasser har stablet seg selv og arbeidstøyet til de ansatte er funnet pent lagt sammen på gulvet, sier daglig leder Stig Kirkhus til NRK.no.

– Det er veldig merkelig det som skjer her. Vi vet ikke helt hva vi skal tro, sier den sindige innehaveren av bensinstasjonen i Ålen sentrum.

Han har selv sett at 50 sikringer har falt kalde ut av sikringsskapet, mens hovedsikringen fortsatt virker. Gjennom fire døgn er el- og strømnettet analysert og sjekket for spenningsfeil uten at det er funnet noe galt.

– Vi har opplevd at ting har flyttet på seg inne på lageret bare timer etter vi har ryddet og låst. Vi har hverken sett eller hørt noen, sier Kirkhus.

Overnaturlig?

Uforklarlige hendelser hos Statoil i Ålen

Har dette en naturlig forklaring? Statoil skal til bunns i saken.

Foto: Privat

De ansatte har opplevd hendelsene som så ubehagelige at de har bedt om å slippe å jobbe alene. Derfor har Kirkhus selv vært på jobb i hele jula og har full forståelse for dette.

– Vi har vært to på jobb hele jula. Ingen skal føle seg utrygge, sier han.

Selv ønsker han ikke å spekulere i hva som skjer på bensinstasjonen.

– Jeg har ingen formening om hva dette kan være. Alle mine ansatte er ærlige og oppriktige folk. Kanskje man skal være så ydmyk å si at det er kanskje er mer mellom himmel og jord enn vi aner?

Ved hovedkontoret til Statoil Norge tar de hendelsene på største alvor.

– Det er merkelig det som skjer. Vi tar dette på alvor, og vi forstår at både forhandlere og medarbeidere i Ålen er fortvilet. Jeg kan forstå at noen får frysninger av å oppleve slike merkelige ting. Vi trenger hjelp til å finne forklaringen, sier pressetalsmann Knut Hilmar Hansen til NRK.no.

Spøkefugl?

Hovedkontoret har bistått bensinstasjonen med strømmålinger og datasupport gjennom hele jula og gir seg ikke før de kommer til bunns i mysteriet.

– Alle Statoils stasjoner har overvåkningskameraer både ute og inne, og vi har kikket på bildene fra Ålen uten å finne noe, sier Hansen.

– Men hva tror dere dette er?

– Vi håper jo det er en person som driver gjøn med oss, men vi jobber videre med å finne ut av det. Vi tar det på alvor, ikke minst fordi de ansatte er bekymret og redde for å gå på jobb. Sånn skal det ikke være.

Og er det noen som driver gjøn med de ansatte på bensinstasjonen, håper Hansen at vedkommende står fram slik at dette tar slutt.

– Vi har storsinn og sans for humor, men nå har det gått for langt, sier Hansen.