NRK Meny
Normal

Hvem har det giftigste venstrebeinet?

Håvard «Kickalicious» Rugland og Rosenborgs Pål André Helland møttes til duell på Lerkendal.

Både Håvard «Kickalicious» Rugland og Rosenborgs Pål Andre Helland har skrytt av å ha Norges beste venstrefot. Fredag var det duket for duell.

Håvard Rugland ble kjent langt utenfor landegrensene etter at han publiserte en YouTube-video med navnet «Kickalicious» i september 2012.

Pål André Helland

Rosenborgspiller Pål André Helland.

Foto: Peter Breivik / NRK
Håvard Rugland

Håvard Rugland fikk prøve seg som kicker i amerikansk fotball.

Foto: Peter Breivik / NRK

Videoen som viser hva han får til med venstrefoten har fått over fem millioner treff på YouTube.

Rosenborgs Pål André Helland har bemerket seg i eliteserien med frispark det lukter svidd av og har scoret fantastiske mål med venstrebeinet.

To ganger har han blitt matchvinner som innbytter for Rosenborg. Mot Sandnes Ulf avgjorde han på et frispark like før slutt. Forrige helg brukte han venstrefoten til å senke Sarpsborg.

Begge har skrytt av å ha Norges beste venstrefot. Fredag var det duket for duell på Lerkendal.

Imponerte med uvant ball

Den 23 år gamle trønderen imponerer, selv med oval ball. Over midtbanen, rett i tverrliggeren.

– Det viser jo at jeg er jævlig treffsikker. Det føles bra. Jeg får bare ta med meg dette til søndagens kamp mot Hønefoss, sier Helland.

Når det konkurreres på lengde derimot, kommer Ruglands rå kraft til sin rett.

Ble invitert til USA

Etter at Rugland la ut skrytevideoen sin på nettet ble han invitert til USA av den tidligere NFL-kickeren Michael Husted.

I desember i fjor fikk han prøvespille for New York Jets. I mars i år fikk nordmannen trene med både Cleveland Browns og Detroit Lions. I april ble han signert av Lions. I august ble Rugland droppet av laget og returnerte til Norge.

På søndag har Rugland planer om å se Rosenborg i kamp mot Hønefoss på Lerkendal. Før kampstart skal han vise frem noen av sine ferdigheter med ballen i Borggården i Trondheim.

En avdanka fotballspiller fra Ålgård i Rogaland drømmer om å gjøre karriere som kicker i amerikansk fotball. 27 år gamle Håvard Rugland er blitt kontakta av tre universtetslag i USA etter at han la ut skrytevideo på Youtube