Hopp til innhold

Hvem bør bli Årets trønder 2012?

NRK Trøndelag og Adresseavisen skal for tredje året på rad dele ut hedersprisen Årets trønder. Nå kan du sende inn din kandidat.

Hvem bør bli Årets trønder 2012?

Vi leter etter Årets trønder 2012. Hvilken trønder har imponert deg mest i år?

Foto: Montasje

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.Hvem mener du har gjort seg fortjent til tittelen Årets trønder 2012? Hvem fikk deg til å gråte eller le i år? Hvem inspirerer deg?

Hvilken trønder er en flott ambassadør for regionen? Kjenner du en hverdagshelt, en ildsjel eller noen som alltid stiller opp? Finnes det noen du ønsker skal komme frem i lyset?

Et unikt samarbeid

– Dette er prisen over alle priser i regionen vår, mener sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen.

Bjørn Stuevold og Arne Blix

Regionredaktør Bjørn Stuevold i NRK Trøndelag og sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen trenger din hjelp til å kåre Årets trønder 2012.

Foto: Kim Nygård / Adresseavisen
Arne Emil Okkenhaug

Arne Okkenhaug ble Årets trønder 2011.

Foto: Rune Petter Ness

Sammen med konkurrent, regionredaktør Bjørn Stuevold i NRK Trøndelag, har de lagt til side kniving om de beste nyhetene til fordel for en engasjerende kåring av Årets trønder.

– Vi ønsker at det skal være en viktig og betydningsfull kåring, derfor har vi slått sammen krefter. Media blir ofte kritisert for det negative, men denne prisen er ment som en stor påskjønnelse til noen som gjør noe flott for det trønderske samfunnet, sier Blix.

220 forslag i fjor

Nå ønsker Blix og Stuevold at lyttere, lesere og seere skal legge hodene i bløt og tenke godt etter hvem som fortjener heder.

– Tenk gjerne på de ikke fullt så opplagte kandidatene. Det er artig med folk som har utmerket seg på områder det ikke er så lett å komme på i første omgang. Det må gjerne være noen som fremstår som et forbilde eller positiv representant for regionen Midt-Norge, forklarer Stuevold.

SEND INN DITT FORSLAG I SKJEMAET ØVERST I ARTIKKELEN

I fjor klarte publikum å trekke 220 forslag opp av hatten. Til slutt gikk prisen til Arne Okkenhaug som mistet sønnen Emil på Utøya. Han skrev flere leserinnlegg som satte ord på det mange følte i etterkant av terrorangrepet.

– Styrke med fagjury

– Jeg har så lett for å tenke sport, men vi har jo også noen som har laget kortfilm og blitt Oscar-nominert. Kanskje det finnes noen unge ildsjeler, noen fra næringslivet eller noen som bedriver forskning, spør Blix.

Fagjuryen får den vanskelige jobben med å velge ut fem finalister som skal presenteres bredt i alle kanaler i romjula.

– Juryen består av mennesker som er særdeles kompetent, ikke bare innenfor sine fagområder, men også veldig samfunnsorientert. Det er en styrke for prisen at så travle mennesker har sagt seg villig til å være med i juryen. Det er ikke veldig fett betalt oppdrag, innrømmer Stuevold.

Fristen for å sende inn forslag er 18. november. Publikum får til slutt være med å stemme på sin favoritt, men til syvende og sist er det redaktørene som står for den endelige avgjørelsen.

Juryen - Årets trønder

Fagjuryen: Bård Flikke (Markedsansvarlig i Pstereo-festivalen), Berit Kjelstad (Prorektor for utdanning og læringskvalitet ved NTNU), Ola By Rise (Assistenttrener på herrelandslaget i fotball), Merethe Storødegård (Regiondirektør for NHO Trøndelag), Merete Verstad (Redaksjonssjef i NRK Trøndelag) og Stian Wallum (Kulturredaktør i Adresseavisen).

Foto: Glen Musk / Adresseavisen

Siste fra Trøndelag