Hopp til innhold

Hvem skal vi hedre i 2022?

Hvilke trøndere har gjort noe ekstra og utmerka seg utover det vanlige i 2022? NRK og Adresseavisen trenger din hjelp til å finne kandidater til Årets hverdagshelt og Årets trønder.

Årets trønder og Årets hverdagshelt 2021

Kommuneoverlege i Trondheim Tove Røsstad ble Årets trønder og Knut Johan Monkan fra Bessaker/Inderøya ble Årets hverdagshelt i 2021.

Foto: NRK/Adresseavisen

Adresseavisen og NRK Trøndelag fortsetter den gode tradisjonen med å hedre trøndere som har gjort seg fortjent til oppmerksomhet siste år.

Samarbeid gjør prisene viktige

Kåringen skal fokusere på alle de som gjør noe bra enten for folk rundt seg eller som bidrar til gode opplevelser for mange. I en verden med mange dystre nyheter for tiden, er det kanskje viktigere enn noen gang at vi løfter frem de som gjør en positiv forskjell. At Adressa og NRK velger å gjøre dette sammen er for at utmerkelsene både skal oppleves som viktige og ha størst mulig betydning, sier ansvarlig redaktør Kirsti Husby.

DK-redaktør Joar Elgåen i NRK mener kåring av Årets trønder og Årets hverdagshelt er ett av årets høydepunkt for Adresseavisen og NRK.

Det er fantastisk å se engasjementet blant lesere, seere og lyttere i Trøndelag som bidrar til at dette blir både stort og spennende hvert år. Vi er veldig glade for å kunne samarbeide om den fine nyttårstradisjonen, sier Elgåen.

Her kan du komme med dine forslag – frist 6. nov

Det er rom for både innflyttere, innfødte og utflytta trøndere. Det viktigste er at de som blir foreslått har gjort noe ekstra og utmerka seg utover det vanlige. Fristen for å foreslå kandidater er søndag 6. november ved midnatt. Mer informasjon finner du i kriteriene.

En jury skal plukke ut fem finalister i hver av de to kategoriene. Årets trønder 2022 skal kåres ved avstemming fra publikum i romjula. Årets hverdagshelt 2022 er det redaktørene som velger ut blant de fem finalistene juryen foreslår.

Overrekkelse av prisene skjer på Adresseavisens og Trondheim Symfoniorkester sin nyttårskonsert i januar.

Les også Tove Røsstad er Årets trønder: – Jeg er tom for ord og synes det er fantastisk hyggelig

Tove Røsstad er Årets trønder 2021

Les også Knut Johan Monkan er Årets hverdagshelt 2021

Årets hverdagshelt 2021