Hva har disse to til felles?

Nils Arne Eggen og Anne B. Ragde har mer til felles enn å være rappkjefta.

Nils Arne Eggen og Anne B Ragde

Disse fargeklattene har begge blitt kåret til Årets trønder. Hvem vil følge i Nils Arne Eggen og Anne B. Ragdes fotspor?

Foto: Montasje / NRK

Årets trønder

De har begge blitt kåret til Årets trønder. Fotballtrener Nils Arne Eggen fikk utmerkelsen i 2002, mens forfatter Anne B. Ragde mottok den samme æren i 2006.

Nå er Adresseavisen og NRK Trøndelag på jakt etter Årets trønderprofil, og du kan være med å bestemme. Skriv inn ditt forslag i skjemaet, og gi juryen noen tips til hvem som fortjener hedersprisen i år.

– Større engasjement

I fjor slo mediehusene på Heimdal og Tyholt seg sammen for å kåre en vinner etter å ha hatt separate kåringer tidligere år.

Suksessen lot ikke vente på seg, og det ble et stort engasjement rundt prisen.

– Vi merket at vi fikk større engasjement da vi slo oss sammen, sa sjefredaktør i Adresseavisen, Arne Blix tidligere denne uka.

I fjor kom det inn 221 forslag på kandidater til Årets trønder, og det var en firedobling fra året før for Adresseavisen sin del.

I fjor gikk prisen til Siv Toverød og Tare Teksum fra NRK-serien «Ingen grenser».

Kriteriene i år er de samme: Prisen skal gå til en person som har utmerket seg utover det vanlige - fortrinnsvis i det året som har gått, men også for arbeid over tid.

– God representant for Trøndelag

Vedkommende skal kunne fremstå som en god representant for Trøndelag, og bør også være kjent gjennom mediedekning i løpet av det siste året.

Forslagskassen stenger mandag 21. november. Send inn ditt forslag i dag.

Etter at forslagskassa blir stengt, vil en fagjury velge ut fem finalister.

Disse fem presenteres bredt både gjennom Adresseavisen og NRK Trøndelag sine kanaler, og publikum får være med på å påvirke den endelige avgjørelsen gjennom en avstemning på nett.

Vinneren blir til syvende og sist bestemt på redaktørnivå, men Stuevold minner om at publikums rolle i kåringa er viktig.

– Vi håper at minst like mange som i fjor velger å benytte seg av muligheten til å påvirke hvem som blir nominert og til slutt vinner.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.