Husker dere dette, Lillestrøm?

Som i 1985 er Rosenborg ett poeng og mange plussmål bak serielederen én runde før slutt. Her kan du se igjen et av RBK-historiens absolutte høydepunkt.

Gledesscener på Lerkendal da Rosenborg ble seriemester i 1984.

Trond Sollied stanget inn seiersmålet og sikret seriemesterskap i 1985. - Mitt beste minne, sier Gøran Sørloth i NTB-intervju.

For 28 år siden var det ren seriefinale på Lerkendal. Tabelltoer Rosenborg tok imot serieleder Lillestrøm. Bare én gang hadde LSK tapt tidligere i sesongen, hjemme mot Moss. Rosenborg kom til seriefinalen med fem strake seirer.

– Mitt beste minne i seriesammenheng er seriefinalen mot Lillestrøm. Det overgikk alt. Det var lenge siden RBK hadde vunnet noe, forrige triumf kom i 1971. Lillestrøm ledet i nesten alle rundene, men så vant vi borte i Stavanger og oppdaget at det kunne bli seriefinale på hjemmebane, sier Sørloth til NTB.

Fra NRK-arkivet: Se Sollied score i videovinduet over

Det er litt det samme søndag

Trond Sollied skallet inn kampens eneste mål, og Rosenborg ble seriemester for fjerde gang.

– Fordelen var at vi plutselig var kommet i posisjon uten å tenke så mye, bare utført jobben. Vi opplevde det som at LSK hadde tenkt på dette lenge og nærmest feiret seriemesterskapet. De skulle også til cupfinalen. Det er litt det samme med oss nå. Jeg håper at Rosenborg-spillerne tenker kun på søndagens kamp, ikke lenger fram i tid og cupfinalen mot Molde. LSK hadde vel sett på kampen mot oss som treningskamp, iallfall virket det sånn, mimrer Sørloth overfor NTB.

Dokken og Erlandsen: – Godset vinner

SIF har fordelen før siste runde. Ett poeng og 14 plussmål i forskjell er forspranget til toer Rosenborg når 90 minutter gjenstår av sesongen.

– Godset vinner. De er best av alle lag på hjemmebane, sier den tidligere SIF- og RBK-spilleren Arne Dokken.

– Jeg tror Strømsgodset blir seriemester, for de slår FK Haugesund. RBK kunne dratt ifra, men da de spilte 0-0 hjemme mot Hønefoss, skjønte jeg at det blir gull i Drammen, sier tidligere Lillestrøm- og Strømsgodset-spiller Arne Erlandsen.

Han ble cupmester med SIF i 1991.

I 2001 var han i samme situasjon som Rosenborg er nå. Den gangen trente Erlandsen LSK. Ett poeng skilte opp til RBK før siste runde, men 3-1-seieren mot Tromsø spilte ingen rolle så lenge Rosenborg samtidig vant 6-2 i Bergen.

– Godset trenger ikke hjelp, for de kan avgjøre selv, og de slår FKH. Lillestrøm har noen spillere ute, blant andre Bjørn Helge Riise og Petter Vaagan Moen, og jeg tror Rosenborg vinner på Åråsen, men forgjeves, sier Erlandsen.


Sørloth tenker både med hode og hjerte.


– Hjertet sier at vi klarer det, hjernen sier at det blir steintøft. I all rettferdighet, vi har en tøff bortekamp på Åråsen. Det er mot Lillestrøm vi har hatt størst problemer gjennom årene. Vi må virkelig mobilisere. Da kan det gå bra. Samtidig er jeg usikker på hvordan Strømsgodset takler presset. Det er et vanvittig press, sier Sørloth.

– Det må læres. For to uker siden var det snakk om at de hadde sikret gullet. Den siste uken er det blitt snakket om at det kanskje ikke blir noe likevel. De tok ikke matchballen i Tromsø og har en del unge spillere. Men det er en årsak til at de ligger der de gjør. Godset har spilt den artigste og beste fotballen i år, sier den tidligere storscoreren som scoret ti ganger i 1985.