– Snudde av hensyn til passasjerene

Vind med opptil orkan styrke i kastene gjorde at hurtigruteskipet MS Kong Harald snudde på Folla i Nord-Trøndelag torsdag kveld.

Hurtigruta måtte snu på Folla

– Det var ingen fare forbundet med den sterke vinden, men av hensynet til passasjerenes komfort gikk de tilbake til Trondheimsfjorden, sier kommunikasjonssjef i Hurtigruten, Ragnar Norum.

Foto: Skjermdump fra marinetraffic.com

– Det ble betydelig mer vind og sjø enn det meldingen tilsa så vi valgte å snu. Så gikk vi stille og rolig innover Frohavet og søkte ly i Trondheimsfjorden, sier kaptein Tom Rune Einarsen til NRK.

Han sier det var hensynet til passasjerene som gjorde at de snudde.

– Forholdene er jo selvfølgelig ikke så hyggelig for passasjerene når det begynner å bli såpass kraftig med sjø og uvær. Båten tåler jo det, men det er hensynet til passasjerene som er årsaken til at vi snur.

Til kai i Rørvik

Sørgående hurtigrute, MS Nordkapp, lå i Rørvik under uværet i natt.

Hurtigruten opplyser at skipet nå går direkte til Kristiansund og deretter til Ålesund. Anløpene til Trondheim og Molde kanselleres.

Uværet er også årsak til at MS Lofoten er forsinket fra Molde. Skipet går nå rett til Rørvik, selskapet opplyser at skipet kommer til å gå derfra i rute.

Rett til Sandnessjøen

MS Kong Harald skal gjøre et nytt forsøk på å passere Folla i dag. Kaptein Einarsen sier at de også må kansellere en del anløp for å ta igjen det tapte.

– Vi ser for oss å gå direkte opp til Sandnessjøen og ha en kort stopp der i kveld. Og så blir det vel direkte videre opp til Bodø.

Selskapet opplyser at skipet ankommer Bodø klokken fire natt til lørdag.

Håper på bedre vær

Kaptein Einarsen håper at været har roet seg såpass at de får en fin seilas nordover.

– Vi satser på det, men vi har det fint. Nå har vi spist frokost og alle passasjerene har fått ei god natts søvn.

– Har passasjerene vært i form til å spise frokost?

– Ja, her inne de vært i god form, men det var vel så som så ute på Folla. Nå er det en ny dag og blanke ark, vi satser på en fin dag, sier kapteinen.

Hurtigruten MS Nordkapp

Sørgående hurtigrute, MS Nordkapp, lå i Rørvik natt til fredag.

Foto: Rita Kleven / NRK