NRK Meny
Normal

Måtte snu grunnet kraftig vind og store bølger

Hurtigruta «Richard With», møtte 12–15 meter høye bølger over Folda i Nord-Trøndelag, lørdag formiddag. Da valgte kapteinen å snu.

Richard With

Hurtigruta «Richard With» valgte å snu på grunn av været, lørdag formiddag. Her er skipet på vei inn til Hammerfest, tidligere i år.

Foto: Allan Klo / NRK

– Været er veldig dårlig og enda dårligere enn værmeldingen spådde. Vi har seilt i 125 år og har heldigvis lært litt. Værkreftene utfordrer vi absolutt ikke, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten til NRK.

Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

Laster kart, vennligst vent...

Skulle til Ålesund

«Richard With» skulle egentlig seile fra Rørvik i går kveld, men avventet reisen på grunn av det dårlige været. Lørdag morgen bestemte de likevel å seile mot Ålesund, men da skipet kom ut på storhavet utenfor Nord-Trøndelag, fikk de kjenne på naturens krefter.

Rune Thomas Ege

Kommunikasjonssjef i Hurtigruten, Rune Thomas Ege, synes det er synd at været har rammet juleturistene.

Foto: Hurtigruten

– Det har aldri vært noen fare for våre gjester, men det har nok ikke vært en veldig behagelig tur for dem. Vi oppfordrer gjestene å holde seg på lugaren, når vi er ute i slikt vær, sier Ege.

Skipet er nå på vei tilbake til Rørvik, og det er uklart når det vil begi seg ut til havs igjen.

Mange forsinkelser

Det har vært flere forsinkelser for hurtigruteskipene denne julen. Forrige helg sto flere skip værfast i Trondheim.

– Vi kan ikke gjøre så mye med dette været, men det er synd at det har vært så mye på så kort tid. Men det får vi ikke gjort så mye med, dessverre, sier Ege.