Hunden som bet jenta blir avlivet

Hunden som tidligere denne måneden bet ei jente i Selbu i Sør-Trøndelag slik at hun døde, skal etter ønske fra jentas foreldre avlives.

2-åring alvorlig skadet etter hundebitt. Selbu

Toåringen skal, ifølge moren, ha kommet seg usett inn i hundegården da hun ble bitt av en av hundene.

Foto: Morten Andersen / NRK

Kilde: NTB/NRK

– Hunden vil bli avlivet i tråd med ønske fra eierne, opplyser politiadvokat Sigbjørn Oldren i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Den to år gamle jenta ble bitt i halsen av en av hundene i familiens hundegård fredag 4. juli.

Jenta ble sendt til St. Olavs hospital i Trondheim, der hun påfølgende natt døde av skadene.

Ble tatt hånd om av politiet

Hunden ble tatt i beslag av politiet etter hendelsen. Onsdag ble jentas foreldre avhørt på nytt. Tidligere har jentas mor fortalt om hvordan ulykken skjedde.

Toåringen ble bitt da hun og hennes storesøster på åtte år befant seg inne i en hundegård med over 20 hunder på familiens gård på Dragsten i Selbu kommune.

Utfallet av saken er fra politiets side ennå ikke klart.

Jenta er begravd

Ordføreren i bygda har tidligere uttalt at denne saken er svært trist for dem alle sammen.

– Det hele er svært tragisk. Spesielt for familien og de nærmeste, men og for hele Selbu, sa Inga Johanne Balstad til NRK dagen etter at jenta døde.

Fredag i forrige uke ble toåringen begravd.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.