Hunden som bet jenta blir avlivet

Hunden som tidligere denne måneden bet ei jente i Selbu i Sør-Trøndelag slik at hun døde, skal etter ønske fra jentas foreldre avlives.

2-åring alvorlig skadet etter hundebitt. Selbu

Toåringen skal, ifølge moren, ha kommet seg usett inn i hundegården da hun ble bitt av en av hundene.

Foto: Morten Andersen / NRK

Kilde: NTB/NRK

– Hunden vil bli avlivet i tråd med ønske fra eierne, opplyser politiadvokat Sigbjørn Oldren i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Den to år gamle jenta ble bitt i halsen av en av hundene i familiens hundegård fredag 4. juli.

Jenta ble sendt til St. Olavs hospital i Trondheim, der hun påfølgende natt døde av skadene.

Ble tatt hånd om av politiet

Hunden ble tatt i beslag av politiet etter hendelsen. Onsdag ble jentas foreldre avhørt på nytt. Tidligere har jentas mor fortalt om hvordan ulykken skjedde.

Toåringen ble bitt da hun og hennes storesøster på åtte år befant seg inne i en hundegård med over 20 hunder på familiens gård på Dragsten i Selbu kommune.

Utfallet av saken er fra politiets side ennå ikke klart.

Jenta er begravd

Ordføreren i bygda har tidligere uttalt at denne saken er svært trist for dem alle sammen.

– Det hele er svært tragisk. Spesielt for familien og de nærmeste, men og for hele Selbu, sa Inga Johanne Balstad til NRK dagen etter at jenta døde.

Fredag i forrige uke ble toåringen begravd.

Video fra Trøndelag

Cirka 300 møtte opp på Torget i Stjørdal for å demonstrere mot planene om nedleggelse av Skjelstadmark, Flora og Forradal skoler.
Black Friday var god gjødsel for kjøpelysten. Hyllene på post i butikk er fylt til randen. Dessuten kommer julegavene snart for fullt. Folk må hente - nå, er ropet fra butikkene.
Marihøna barnehage har trolig arrangert jul på låven for siste gang. Kampflystøy og konflikt om erstatning preger Ørland i adventstida.