NRK Meny
Normal

Hund funnet død i trekasse

En hund er funnet død i en trekasse på Kyrksæterøra.

Politi (illustrasjonsbilde)

Politiet har samlet bevis og etterforsker funnet.

Foto: Henrik Bøe

Det opplyste politiet på Twitter i ettermiddag.

Hunden ble funnet død i en trekasse blant fjæresteiner på Kyrksæterøra. Det er uvisst om hunden er forsøkt druknet eller om den er plassert død i kassen.

– Politiet fikk melding om funnet i formiddag og har vært på stedet. Der har vi sikret spor og beslaglagt bevismateriale. Vi ser alvorlig på saker som denne. Dyr skal ikke behandles sånn, sier politiadvokat ved politiet i Sør-Trøndelag, Alf Rune Nilsen.

Siden hunden var merket med chip, har politiet allerede identifisert og avhørt den registrerte eieren av hunden. Han hevder hunden var død før den ble plassert i trekassen. Politiet håper å finne ut av dødsårsaken når hunden obduseres.

– Foreløpig vet vi ikke sikkert om hunden er forsøkt druknet levende, eller om den var død før den ble lagt i trekassen. Det er uansett et lovbrudd, og vi skal gjennom etterforskningen finne ut av hva som har skjedd, sier Nilsen.

Politiet er interessert i tips fra publikum i denne saken. Vet du noe, kan du tipse på telefonnummer 02800.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.