NRK Meny
Normal

Hun skal lese opp MGP-stemmene fra stua i Verdal

Siv Tone Mære Bye fra Verdal får hele Norge på besøk under MGP-finalen på NRK lørdag kveld. Hun er en av fem som skal lese opp stemmetallene under finalen i Oslo Spektrum.

Melodi Grand Prix

Siv Tone Mære Bye (til høyre) under delfinalen i Steinkjer for to år siden. Her sammen med venninnene Wenche Anita Bratli Olsen (til venstre) og Lena Olsen.

Foto: Privat

Når NRK arrangerer årets utgave av Melodi Grand Prix lørdag kveld skal stemmene fra de forskjellige landsdelen leses opp av fem personer som har deltatt i en konkurranse. Tirsdag morgen ble vinnerne offentliggjort direkte under Nitimens sending.

– Ble skjelven

– Nei, nå fikk jeg nesten hjerteklapp og jeg ble helt skjelven da jeg fikk beskjeden. Men jeg gleder meg virkelig. Dette skal bli kjempeartig, sier Siv Tone Mære Bye.

De andre som får lese opp stemmetallene direkte på NRK lørdag kveld er Isabell Jensen Grindheim (Vestlandet), Silje Smith Hansen og Solfrid Elise Lindblom (Sørlandet), Berit Pauline Olderskog (Nord-Norge), og Bjørn Ivar Holthe Nilsen (Østlandet).

– Jeg har alltid satt stor pris på Melodi Grand Prix, og har nesten alltid hatt en liten MGP-fest, sier Siv Tone Mære Bye.

Tar det seriøst

Når NRK kommer hjem til henne i stua på lørdag får hun besøk av sin søster og hennes barn, sin mor og gode venner.

– Det blir ikke noe party i den forstand. Vi tar dette med MGP ganske seriøst og fyller ut poengskjema. Alkoholen får vi vel vente med til barna har lagt seg, sier hun til NRK.

Alexandra Joner

Alexandra Joner er en av de 11 deltakerne i Oslo Spektrum lørdag kveld.

Foto: Alvin Santos / NRK

Både hun og venninnene har vært til stede både under delfinalen i Steinkjer i 2013 og den internasjonale finalen i Oslo i 2010.

Drømmer om Wien

– Den store drømmen hadde jo vært å få være med på den internasjonale finalen i Wien 23. mai. Da feirer jeg også min 40-årsdag, men jeg vet ikke helt om det er mulig å få det til, sier Mære Bye.

Dette er årets deltakere i Melodi Grand Prix:

Melodi 1: Erlend Bratland – «Thunderstruck»
Melodi 2: Raylee – «Louder»
Melodi 3: Tor & Bettan – «All Over the World»
Melodi 4: Jenny Langlo – «Next to You»
Melodi 5: Ira Konstantinidis – «We Don't Worry»
Melodi 6: Contrazt – «Heaven»
Melodi 7: Marie Klåpbakken – «Ta meg tilbake»
Melodi 8: Staysman & Lazz – «En godt stekt pizza»
Melodi 9: Mørland & Debrah Scarlett – «A Monster Like Me»
Melodi 10: Alexandra Joner – «Cinderella»
Melodi 11: Karin Park – «Human Beings»