Hun er årets entreprenør i Midt-Norge

I konkurranse med 423 aktuelle kandidater vant Vibecke Bondø i SalmoNor regionsfinalen i Midt-Norge av verdens største vekstskaper­-program.

Vibecke Bondø og Helge G. Lorentzen

Vinner Vibecke Bondø sammen med Helg G. Lorentzen og konferansier Mona Grudt.

Foto: Bård Gudim

Juryen mente at hun med sitt engasjement for de ansatte, bedriften og lokalsamfunnet var en verdig vinner av EY Entrepreneur Of The Year 2014 i regionen.

EY (Ernst & Young) kårer hvert år Norges fremste vekstskaper. I oktober gjennomføres seks regionale finaler, og som vinner av region Midt-Norge går Vibecke Bondø nå videre til den nasjonale finalen i Oslo der landets beste vekstskapere skal kåres tirsdag 25. november.

Den nasjonale vinneren representerer deretter Norge i den internasjonale finalen i Monaco neste sommer. Der skal det kåres en internasjonal vinner blant de fremste vekstskaperne fra over 60 nasjoner.

Driver med lakseoppdrett

Vibecke Bondø og SalmoNor driver oppdrett av laks i Ytre Namdal. Hun er datter av Terje Bondø, en av gründerne til Vikna Sjøfarm AS, forløperen til SalmoNor AS. Vibecke har hatt styreverv i selskapet i en årrekke og overtok som daglig leder i 2010.

– Norge trenger vekst og dynamikk i næringslivet for å skape arbeidsplasser og finansiere våre velferdsordninger. De som står bak disse vekstselskapene er hverdagshelter som ofte legger inn usedvanlig mye arbeid for å skape usedvanlige resultater, sier Helge G. Lorentzen, ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year Region Midt-Norge.

Vibecke Bondø konkurrerte mot i alt 423 aktuelle kandidater fra fylkene Nord- og Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal og Nordland sør for Saltfjellet.

Overrasket vinner

– Det var fantastisk og en veldig gledelig overraskelse, sier Vibecke Bondø til NRK.

Hun ble overrakt prisen i kveld, og innrømmer at hun ble veldig overrasket.

– Jeg ble tatt veldig på senga. Det var morsomt bare å bli nominert, så det å nå fram i denne runden var kjempeartig. Det er vi veldig stolt av.

Og prisen vil hun dele med mange flere enn bare seg selv.

– Vi tar det med til de som har grunn til å være stolt, nemlig våre ansatte. Uten de hadde det ikke vært mulig.

Om hun har en sjanse til å nå opp i den nasjonale konkurransen, vil hun ikke spekulere så mye i.

– Det har jeg ikke tenkt så mye på. Akkurat nå koser vi oss med denne prisen, så tar vi det som det kommer, sier Bondø.

Entreprenørprisen i Midt-Norge

Kandidatene: Fra venstre: Helge G. Lorentzen (ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year Region Midt-Norge), Frode Hjellset, Arnt Ove Amdal (representert ved Frank Roger Amdal, vinner Vibecke Bondø, Egil Ulvan (representert ved Gine Ulvan Hilt, Arnfinn Kolberg og konfransier Mona Grudt.

Foto: Bård Gudim