NRK Meny
Normal

Humorfestival samlet 535 desserter

Humorfestivalen på Hemne toppet seg med en smakfull dessertavslutning. Men verdensrekord ble det ikke.

Humorfestivalen i Hemne gikk av stabelen denne helga, og etter at lattermusklene hadde fått kjørt seg hele helga gjennom var det på tide å sette smaksløkene på prøve på avslutningsdagen. Verdens lengste dessertbord ble dekket med alt fra sviskegraut til crème brûlée.

Verdensrekordforsøk

Arrangørene hadde bedt publikum og deltakere på festivalen om å ta med seg sin favorittdessert til borddekkinga, og folket svikta ikke.

- Vi fikk inn 535 forskjellige dessertvarianter. Folk har vært både kreative og flinke, sier festivalsjef Kathine Ø. Hageskal til NRK.

(saken fortsetter under bildet)

Dessertbord på Humorfestivalen

Humor og dessert hånd i hånd på Kyrksæterøra.

Foto: Marit Sæther

Festivalledelsen hadde satt seg et hårete mål, nemlig verdensrekorden i dessertbord. Den ble satt i Dubai i fjor, men å slå 2232 desserter ble litt i tøffeste laget, selv for humorglade sørtrøndere.

- Vi er en liten kommune, og er tross alt kjempefornøyde med resultatet. Det var nok litt overambisiøst å satse på verdensrekord, men er glade for det voldsomme engasjementet folk viste i konkurransen, sier Hageskal.

Smakfull juryfavoritt

Langbordet var plassert midt i Ørgata i Kyrksæterøra sentrum, og en jury bestående av tre lokale søtmonser fikk ansvaret for å plukke ut vinnerdessertene. I tillegg til den som smakte best var det pris for beste utseende og mest prisgunstige dessert.

- Det er en stor jobb å smake på over 500 forskjellige dessertvarianter. Selv har jeg i alle fall fått smakt på vinnerne, og kan bekrefte at premiene er velfortjente, sier festivalsjefen.

(saken fortsetter under bildet)

Dessertbord på Humorfestivalen

Langrennsledenden Ove Aunli var i juryen som kåret vinnerne.

Foto: Marit Sæther

Smaksvinneren ble en dessert bestående av krem og banan i karamellsaus. Inger Sporild fra Kyrksæterøra tok med seg den høythengende prisen hjem.

- Det var en nydelig dessert jeg kan anbefale til samtlige, sier Kathrine Hageskal.

Kreative bidrag

Bidraget til Randi Lernes slo best an hos de med de tommeste lommene. Rabarbrasuppa hennes vant prisen for den desserten som gir mest igjen for pengene. En fargerik variant fra Inger Janne Fagerheim tok hjem pokalen for den mest delikat utseende desserten, men her var konkurransen særdeles tøff.

- Det var mange flotte farger og spennende utforminger på godbitene. Samtidig kom det inn diverse alternative versjoner. Vi hadde ostekake i form av brødskive med ost på - brødskive heter jo som kjent "kak" her i Hemne, sier Hageskal til NRK.

Festivalsjefen kan også informere om at vannbakkels og bløtkake i mer bokstavelige former enn vanlig også stod på dessertmenyen, mens de enda mer kreative hadde laget arme riddere av dukkearmer og plastikkhester.

(saken fortsetter under bildet)

Dessertbordet på Humorfestivalen

Rabarbrasuppe - billig og godt.

Foto: Marit Sæther

Mye humor

Men det var ikke bare kaloribombene som konkurrerte om gjeve titler på Humorfestivalen. Duoen Oss To stakk av med prisen for beste sketsj, mens Saksvik Teaterlag fikk Publikumsprisen for visa si "Gutan fra Trondhjæm".

- Festivalen har vært en kjempesuksess. Publikum har møtt opp i stor stil og været har vist seg fra sin beste side, sier Hageskal.

Humorfestivalen i Hemne arragneres annenhvert år, og har status som Midt-Norsk Mesterskap de årene det ikke er revyfestival på Høylandet. Åreste arrangement var det femte i rekka.

- Dette er den klart beste festivalen vi har hatt så langt. Da kan vi fint leve med at Dubai får beholde dessertrekorden ei stund til, sier en svært fornøyd festivasjef til NRK.

Dessertbord på Humorfestivalen

Denne lekre desserten dro hjem hovedpremien på Humorfestivalen.

Foto: Marit Sæther