Hroar Stjernen gleder seg over gullgutten Andreas

Mens mange jubler for Andreas Stjernens OL-gull i laghopp i dag, har én mann ekstra grunn til å glede seg. Pappa Hroar Stjernen tok aldri noe OL-gull i sin hoppkarriere, og synes det som skjedde i dag er stort.

Andreas Stjernen etter hopp under OL i Pyeongchang 2018
Foto: ODD ANDERSEN / AFP/Scanpix

Hroar Stjernen hoppet selv for landslaget for en mannsalder siden, og var deretter trener i flere år for de norske hopperne. Når han ser hva laget fikk til i dag, er det ikke mange ord som blir gromme nok.

– At laget greide å innfri etter å ha fått favorittstempel, og at Andreas var med på å bidra til gullet gjorde denne dagen fantastisk, sier Hroar Stjernen.

Han så gullrennet på TV'n hjemme i Levanger, det som skulle bli det første norske OL-gull i laghopp noensinne. Hroar Stjernen synes både laget og sønnens utvikling er god.

Hroar Stjernen

– Jeg har for lengst lagt meg flat, Andreas går meg en høy gang i hoppbakken, sier Hroar Stjernen om sønnens karriere og dagens OL-gull.

Foto: Bjørn Solli / NRK

– Andreas har hatt en utrolig sesong, og han har kommet seg sakte, men sikkert i tidligere sesonger også. Men når han i vinter har slått til med WC-seier, VM-gull i laghopp skiflyging og OL-gull nå, så topper denne sesongen alt som har skjedd tidligere, sier en meget fornøyd far.

Har du alltid trodd Andreas skulle nå så langt som i dag?

– Nei, egentlig ikke. Han har hatt sine berg- og dalbaner i karrieren sin, og har i perioder vært ute av A-laget. Men så har han samtidig en fantastisk stayerevne, han har greid å komme tilbake til tross for tunge perioder. Jeg er en stolt pappa i dag, sier Hroar Stjernen.

Han medgir at sønnen har blitt større i hoppbakken enn han selv var.

– Å ja, jeg la meg flat tidligere i vinter da den første verdenscup-seieren var et faktum. Det er stor forskjell på karrierene våre. Andreas går sin far en høy gang, sier Hroar Stjernen.

Hroar Stjernen toppet sin egen karriere med verdenscupgull i Bischofshofen i januar 1985.