Høyskolen Kristiania legges ned i Trondheim

Alle påbegynte studier gjennomføres som planlagt, og fases ut frem mot 2019. Høyskolens journalistutdanning i Bergen legges også ned. De ansatte ble informert i dag.

Høyskolen Kristiania

Høyskolen vil ikke ta opp nye høyskolestudenter høsten 2017, men gjennomfører opptak på samtlige fagskolestudier, opplyser skolen.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Etter flere år med synkende søker- og opptakstall og lav lønnsomhet har styret ved Høyskolen Kristiania besluttet å avvikle studiestedet i Trondheim frem mot sommeren 2019. Alle påbegynte studier gjennomføres som planlagt, skriver skolen i en pressemelding.

– Hvis vi skal utvikle Trondheim som studiested, så er det nødt til å være lønnsomt. Det er det dessverre ikke, derfor har vi bestemt en utfasing frem mot 2019, sier kommunikasjonsdirektør ved Høyskolen Kristiania, Stein-Oddvar Evensen til NRK.

Også Høyskolens journalistutdanning i Bergen legges ned, skriver Journalisten.

– Studentene får det de er lovet

Høyskolen vil ikke ta opp nye høyskolestudenter høsten 2017, men gjennomfører opptak på samtlige fagskolestudier.

– Nå har vi fokus på å levere i klasserommet, og vi skal ta vare på de studentene vi har helt frem til siste skoledag. De skal få det læringsutbyttet som vi har lovet at de skal få, sier avdelingsdirektør i Trondheim, Camilla Prytz, til NRK.

Høyskolen Kristiania er en utdanningsstiftelse med over 8 000 studenter fordelt på studiesteder i Oslo, Bergen, Trondheim og på nett.

20 ansatte og 322 studenter

Høyskolen Kristiania Trondheim har i dag 20 ansatte og 322 studenter. De ansatte ble informert om nedleggelsen i dag.

– Vi går nå i dialog med alle de ansatte i Trondheim. Vår målsetting er å sikre en så smidig prosess som mulig, og sørge for at de berørte finner seg en ny jobb, enten videre i høyskolen, eller utenfor, sier Solfrid Lind, administrerende direktør ved Høyskolen Kristiania, i pressemeldingen.

– Dette har vært en vanskelig, men dessverre nødvendig beslutning å ta. Trondheim har vært en viktig del av vår utdanningsstiftelse i mange år. Nå skal vi sørge for at den høye utdanningskvaliteten og det gode læringsmiljøet opprettholdes i utfasingsperioden.