NRK Meny

Høyskolen Kristiania legges ned i Trondheim

Alle påbegynte studier gjennomføres som planlagt, og fases ut frem mot 2019. Høyskolens journalistutdanning i Bergen legges også ned. De ansatte ble informert i dag.

Høyskolen Kristiania

Høyskolen vil ikke ta opp nye høyskolestudenter høsten 2017, men gjennomfører opptak på samtlige fagskolestudier, opplyser skolen.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Etter flere år med synkende søker- og opptakstall og lav lønnsomhet har styret ved Høyskolen Kristiania besluttet å avvikle studiestedet i Trondheim frem mot sommeren 2019. Alle påbegynte studier gjennomføres som planlagt, skriver skolen i en pressemelding.

– Hvis vi skal utvikle Trondheim som studiested, så er det nødt til å være lønnsomt. Det er det dessverre ikke, derfor har vi bestemt en utfasing frem mot 2019, sier kommunikasjonsdirektør ved Høyskolen Kristiania, Stein-Oddvar Evensen til NRK.

Også Høyskolens journalistutdanning i Bergen legges ned, skriver Journalisten.

– Studentene får det de er lovet

Høyskolen vil ikke ta opp nye høyskolestudenter høsten 2017, men gjennomfører opptak på samtlige fagskolestudier.

– Nå har vi fokus på å levere i klasserommet, og vi skal ta vare på de studentene vi har helt frem til siste skoledag. De skal få det læringsutbyttet som vi har lovet at de skal få, sier avdelingsdirektør i Trondheim, Camilla Prytz, til NRK.

Høyskolen Kristiania er en utdanningsstiftelse med over 8 000 studenter fordelt på studiesteder i Oslo, Bergen, Trondheim og på nett.

20 ansatte og 322 studenter

Høyskolen Kristiania Trondheim har i dag 20 ansatte og 322 studenter. De ansatte ble informert om nedleggelsen i dag.

– Vi går nå i dialog med alle de ansatte i Trondheim. Vår målsetting er å sikre en så smidig prosess som mulig, og sørge for at de berørte finner seg en ny jobb, enten videre i høyskolen, eller utenfor, sier Solfrid Lind, administrerende direktør ved Høyskolen Kristiania, i pressemeldingen.

– Dette har vært en vanskelig, men dessverre nødvendig beslutning å ta. Trondheim har vært en viktig del av vår utdanningsstiftelse i mange år. Nå skal vi sørge for at den høye utdanningskvaliteten og det gode læringsmiljøet opprettholdes i utfasingsperioden.

Video fra Trøndelag

19. mai er det 100 år siden Rosenborg Ballklub så dagens lys. NRK og RBK inviterer til bursdagsfest og folkefest på Lerkendal for HELE NORGES RBK.
Åge Aleksandersen og Arve Tellefsen om «Bilde tå'n Ivers» og den nyinnspilte versjonen til Rosenborgs 100-årsjubileum.
Trondheims-Ørn ble stifta for for hundre år siden i dag. 
Mens Rosenborg feirer så det høres langt utenfor Trøndelag, er det en langt mer beskjeden markering av damelagets jubileum.