Denne blokka skal rives

Entra eiendom har kjøpt den 14 etasjes høye blokka, og ønsker å gi plass til et helt nytt kvartal med lavere hus.

Holtermannsgt. 1 i Trondheim

Høgblokka i Holtermannsgt. 1 og to nærliggende trehus er solgt til Entra eiendom for 91 millioner, etter vedtak i bystyret nylig.

Foto: Tone Iversen / NRK

Høyblokka i Holtermannsgt. 1 i Trondheim rives mest sannsynlig i løpet av neste år.

Det statlige eiendomsselskapet ønsker å bygge helt nye bygg for kontor og undervisning i blokka hvor kommunen hadde sin tekniske etat.

– Vi har planer om å utvikle Holtmannsveien 1 til å bli et moderne bykvartal i Trondheim. Vi har kjøpt en meget strategisk og god tomt med store muligheter, sier regiondirektør i Entra eiendom, Karl Fredrik Torp.

I Entras planer passer ikke det 14 etasjes huset inn. I reguleringsplanen som ble vedtatt i fjor ligger tillatelse om riving, og det ønsker Entra å benytte seg av.

– Sannsynligvis vil vi gjøre det. Det er et hus som ikke helt tilfredsstiller de moderne krav til kontorbygg, verken når det gjelder fleksibilitet eller funksjonalitet.

Høyblokka i Holtermannsveien 1
Foto: Tone Iversen / NRK

Entra vil også bygge mer miljøvennlige og energisparende bygg på tomta, som erstatning for kommunens tidligere høyblokk, som i vinter dessuten ble sterkt vannskadet. Nå blir det jakt på leigetakere.

– Vi har jo noen interessante institusjoner rundt oss. Vi har jo NTNU, St. Olavs Hospital, Høgskolen i Sør-Trøndelag og flere andre som ser på dette som en interessant beliggenhet.

Regiondirektøren i Entra sier ingen har ytret seg negativt mot riving av landemerket, og rivingen vil mest sannsynlig skje snart.

– Jeg tror nok at det sannsynlig vil rives, og da vil det skje i løpet av neste år i allefall.