Hopp til innhold

Høsttallerken

Høsttallerken
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

HØSTTALLERKEN

Reinsdyrfilet
2 porsjoner

360 g reinsdyrfilet
50 g tynne skiver av spekeskinke
Salt
Pepper
Smør


Framgangsmåte:
Del fileten i to og pakk skinken rundt filetene. Krydres med salt og pepper og brune raskt i panne. Sett dem inn i ovnen som er forvarmet til 200 grader i ca. 5-6 minutter. Ta ut filetene og la dem hvile et par minutter før de skjæres i pene skiver.


Selleripurré

400 g rotselleri
½ dl kremfløte
4 ss seterrømme
1 ss smør
Salt
Pepper


Framgangsmåte:
Rotsellerien renses og kuttes i passe biter. Kokes møre i vann og damptørres. Has i en hurtigmikser sammen med fløte, rømme og smør. Alt sammen kjøres til en fin krem. Smakes til med salt og pepper.


Ristet skogens gull og rosenkål

100 g kantareller
50 g løk
100 g rosenkål
Smør
Salt
Pepper


Framgangsmåte:
Kantarellene grovkuttes, rosenkålen deles i to og løken finkuttes.
Alt sammen stekes i smør i en stekepanne. Smakes til med salt og pepper.

Anretter kantarellene og rosenkålen midt på tallerken. Danderer fileten på grønnsakene og selleripuréen ved siden av.
Kan godt serveres sammen med en nydelig rødvinsaus og ovnsbakte småpoteter.
Nyrørt tyttebær er ikke å forakte heller.