Horneland om albuen til Akintola: – Ikke i tråd med ønsket adferd i Rosenborg

RBK-treneren forteller at han kommer til å sette seg ned med kantspilleren etter albuen mot Vålerenga.

Adekugbe og Akintola

Rosenborg-trener Eirik Horneland likte ikke denne albuen fra David Akintola. Han traff VIFs Sam Adekugbe i hodet med albuen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Vi har sett situasjonen om igjen og ser at David mister emosjonell kontroll, og reagerer på en måte som ikke er i tråd med ønsket adferd i Rosenborg, sier trener Eirik Horneland til rbk.no.

RBK-trener Eirik Horneland har sett hendelsen hvor David Akintola planter albuen i hodet på nytt. Han er tydelig på at han kommer til å ta en prat med kantspilleren.

– I Rosenborg må vi evne å ha stor modenhet i tette og intense oppgjør, slik at vi holder oss innenfor regelverket og representerer klubben på en ordentlig måte. Vi setter fair play høyt, og ønsker ikke å bli assosiert med situasjoner som den i går, sier han.

Saken sendt til påtalenemnda

Situasjonen Horneland snakker om skjedde i begynnelsen av kampen mellom Vålerenga og Rosenborg på søndag.

Drøye 20 minutter ut i kampen bøyde David Akintola seg over Sam Adekugbe og traff ham i holdet med albuen. På TV-bildene så det ut som Rosenborg-angriperen plantet den med hensikt.

– Det er et klart rødt kort. Men jeg så ikke situasjonen klart, sa dommer Rohit Saggi til NRK etter å ha sett video av hendelsen.

– Både jeg og teamet mitt bommet. Men det kommer med i rapporten, la han til.

I dag bekrefter Norges Fotballforbund at de har diskutert situasjonen.

– Vi har en oppfølging på alle hendelser i serien hver mandag. Av de sakene som nok kommer til å bli diskutert, er hendelsen med Akintola. Generelt kan jeg si at der dommeren har vurdert og dømt, er terskelen høy for å overprøve avgjørelsen i etterkant, sier Nils Fisketjønn, som er direktør i NFFs konkurranseavdeling til Adresseavisen.

Fotballforbundet bekrefter til NRK mandag ettermiddag at hendelsen er sendt videre til påtalenemnda. De vil vurdere saken og innstille på en straff innen neste serierunde.

Akintola og Sam Adekugbe

«WANTED TO SMASH HIM»: Akintola fikk ikke kort etter albuen. Stemningen mellom Akintola og Adekugbe ble ikke akkurat bedre etter albuesituasjonen. I det 32. minutt jaktet Rosenborg-spilleren ballen i angrep, da den kanadiske forsvareren ga ham en tøff dytt over dødlinjen. – «I wanted to smash him» (Jeg ville knuse ham), sa VIF-spilleren til TV Norge i pausen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Venter på NFF vurdering

RBK kommer ikke til å foreta seg noe før en eventuell straff fra NFF er klar.

– Nå avventer vi NFF sin vurdering av situasjonen, og vil deretter håndtere dette på en måte som ivaretar klubbens profil med tanke på fair play, sier Horneland.

Påtalenemnda har forøvrig mer å se på etter den siste eliteserierunden. I pausen i Mjøndalens kamp mot Molde, skjelte Christian Gauseth ut dommeren etter at han ikke dømte straffe i en situasjon. Gauseth slo deretter ned en reklameplakat. Også denne hendelsen skal påtalenemnda diskutere, opplyser NFF.