Hopp til innhold

Hør hyllesten til Rock City

Skandalesangen har runget fra Namsos de siste årene. Nå har musikkfolket tatt til motmæle, og bandet Willys Wonderland hyller Rock City i sin splitter nye låt, «The Rock and roll baby».

Jan Aage Hals

Jan Aage Hals og bandet Willys Wonderland er glad både i heimbyen Namsos og i Rock City.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Rock City

Rock City har vært under hardt press i lang tid, men blir hyllet av Namsos-bandet Willys Wonderland.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Det har stormet rundt institusjonen Rock City i lang tid, og de økonomiske problemene har overskygget det faglige innholdet ved senteret. Nå har også staten bestemt seg for å trekke seg ut, og det nasjonale kompetansesenteret for pop og rock i byen går en mørk tid i møte.

En hyllest

– Nå når det nasjonale prosjektet Rock City fikk sitt nådestøt og gikk ned for telling, ville vi skrive en hyllestsang til Rock City og heimbyen Namsos, forteller bandmedlem Jan Aage Hals.

I sangen kommer Willys Wonderland med små stikk til alle såkalte eksperter på Rock City som har ment mye om senteret de siste årene.

– Som kunstnere kan vi skrive om jantelov og om alle som sitter på kaffebordene i byen og mener noe om Rock City. Sannheten er at 99 prosent ikke skjønner hva det er for noe, mener Jan Aage Hals.

«The music died»

Hals har skrevet melodien til låten, mens Steinar Gismerøy Olafsen er tekstforfatter. I teksten står det blant annet;

«Until the music stopped and it all went wrong, The baby got hungry and the music died. And the town got angry and the baby cried, She asked for help, but they turned her down, And the rock and roll baby drove out of town..»

HØR LÅTA:

Willys Wonderland - Rock and Roll Baby

– Vi som jobber med musikk i Namsos hadde jo trua på Rock City-prosjektet da det startet, men retningen underveis har ikke vært bra. Det er trist at det gikk som det gikk, men musikkmiljøet i Namsos forsvinner ikke av den grunn, understreker Hals i Willys Wonderland.

– Mange bakmenn

Jan Aage Hals driver selv et reklamebyrå i heimbyen og har mange utgivelser bak seg de siste årene.

– Det er ikke først og fremst Bjarne Brøndbo eller Åge Aleksandersen som er Rock City. Det er blitt et stadig bredere og større miljø av bakmenn som står bak artistene her i byen. Dette miljøet vil fortsette, selv om institusjonen Rock City blir borte, mener Jan Aage Hals.