Hopp til innhold

Her hopper han med livet som innsats

Illusjonisten Christian Wedøy gjennomførte lørdag et livsfarlig stunt fra Gamle Bybro, inspirert av utbryterartisten Harry Houdini.

Illusjonisten Christian Wedøy sitt spektakulære stunt fra Gamle Bybro.

Uten klaustrofobi, vannskrekk eller høydeskrekk gjennomførte Christian Wedøy et livsfarlig stunt fra Gamle Bybro i Trondheim.

Lørdag hoppet Wedøy fra Gamle Bybro i Trondheim. Stuntet var inspirert av den kjente utbryterartisten Harry Houdini, men der Houdini nøyde seg med håndjern, ville Wedøy ta det litt lenger.

Illusjonisten hoppet de syv meterne det er fra Gamle Bybro, og rett ned på om lag 10 meters dyp. Bekledd med blybelter, håndjern og kjettinger, brøyt han seg deretter løs.

Fem minutter før illusjonisten hoppet i vannet var han tydelig spent.

– Nervene de er der så absolutt, Det viktigste jeg må tenke på nå er å komme meg løs, var Wedøys siste ord før han hoppet til sjøs.

Ble rørt av oppmøtet

bybrua

Hoppet ble gjort fra Gamle Bybro i Trondheim.

Foto: Tor Beisvåg

Mange skuelystne møtte opp på Bakklandet lørdag formiddag, for å få med seg stuntet til Wedøy. Dette overrasket tydelig hovedpersonen selv.

– Det er rørende at så mange folk kom, det vill jeg aldri trodd, sa Wedøy.

Konferansieren ba om absolutt tystnad rett før hoppet, og en forventningsfull stillhet bredte seg på området. 2,5 minutt var satt som makstid for hvor lenge illusjonisten kunne være under vann, før det hele ville gå riktig ille.

En markør kom til vannoverflaten etter 1, 5 minutt og varslet at håndjerna var av, før Wedøy selv kom til overflaten omtrent et minutt.

Da brøyt applausen løs, fra et tydelig lettet publikum.

Kjettingen hengte seg opp

Christian Wedøy

En sliten sliten, men fornøyd, illusjonist etter endt stunt.

Foto: Morten Andersen / NRK

Det var en preget, men fornøyd, Wedøy som snakket med pressen etter stuntet.

– Blybeltet hengte seg opp i kjettingen på et tidspunkt, og det stressa meg litt, sa han vel oppe fra sjøen.

Likevel tvilte aldri illusjonisten på at han ville klare å gjennomføre, og mente all øvingen kom godt med, selv om han aldri hadde gjennomført stuntet med fullt utstyr – før på lørdagen.

– Alt gikk nesten helt etter planen, og jeg visste jo hva jeg skulle gjøre. Jeg syns det gikk veldig bra, sa Wedøy.

Mye erfaring

Wedøy har jobbet som dykker i fem år, og har derfor mye erfaring med å være under vann.

Stuntet som ble gjennomført i Trondheim på lørdag, har vært forberedt i tre måneder, og Wedøy har også gjennomført mange prøvehopp fra brua før det braket løs for alvor.

Wedøy hadde med seg tryllekonsulent Allan Hagen som samarbeidspartner på lørdagens stunt. En tryllekonsulent er en kreativ og teknisk rådgiver for tryllekunstnere, illusjonister, og stuntmenn.

– Det er ikke jeg som har rådet han til å utføre dette stuntet, men når han fortalte meg at han hadde tenkt å hoppe fra bybrua, prøvde jeg å bidra med litt råd, tips og veiledning underveis, sier Hagen.

harry houdini

Her utfører Harry Houdini et av sine signaturtriks.

Foto: wikimedia commons