Hoppende glade sølvjenter fra Varden

Varden idrettslag ble et av de beste stafettlagene under NM i Tromsø. Jentene tok Meråkerklubbens første stafettsølv. Og fra før har klubben fem gull og to bronse!

Stafettjenter Varden IL

Marthe Kristoffersen, Anniken Jørgensen og Kathrine Harsem jublet over stafettsølv i Tromsø.

Foto: Arne Brunes

- Vi er superfornøyd med sølv. Det var så artig, og de to som gikk foran meg gjorde det bare til en lek for meg på sisteetappen, sier ankerkvinne Marthe Kristoffersen.

- Jeg er en løper som er så glad i å gå NM, og å få ei medalje helt på slutten her betyr veldig mye for meg! Det blir ekstra artig når jeg får lov å gå med lagvenninner.

Medaljegrossister

Dette var det første sølvet til IL Varden i NM-stafetten. Men klubben har litt av en medaljefangst i stafett fra før. Etter dagens sølv er beholdningen: 6 gull, 1 sølv og 2 bronse - alle tatt av jentene.

Varden tok sølv i kvinnenes stafett i NM.

Med Marthe Kristoffersen som ankerkvinne tok Varden IL sølv.

– Jeg hadde aldri drømt om å få en medalje i NM, det er helt sykt egentlig, sier Anniken Jørgensen om klubbens første stafettsølv i dag.

– Jeg har ikke ord, sier den overlykkelige Varden-jenta, som overtok stafettpinnen av Kathrine Harsem. Hun hadde førsteetappen i klassisk stil og ledet klart ved første veksling.

– Stort med NM-medalje

– Jeg prøvde å gi et bra utgangspunkt for Anniken og hun gikk en veldig bra etappe, og Marthe knuste til på siste, sier Kathrine Harsem.

– Medalje i NM er stort, det er veldig, veldig artig!

Og i tillegg til innsatsen til jentene, kaprer herrelaget til Varden 4. plassen i NM-stafetten. .

– Kjempefornøyd!

– Vi er kjempefornøyd med innsatsen, sier Unni Hovdal Iversen, leder i langrennsutvalget i IL Varden.

Intervju med sølvjentene fra Varden etter målgang

Stafettjentene til Varden ble intervjuet like etter målgang.

– På kvinnesiden var målet medalje og det klarte vi med glans. Og vi er veldig godt fornøyd med 4. plassen blant herrene - det var jo en stor overraskelse da de også i fjor fikk den plaseringen, sier Iversen.

Og som den oppmerksomme leser kanskje allerede har tenkt, hun er mor til ikke ukjente Emil Iversen. Og ikke nok med det, hun er også mor til Gaute Iversen som gikk på laget. Tredjemann var Jøren Sæternes Ulvang.

Blant de beste stafettlagene

Egentlig kom Vardens lag inn som lag nr. 5, men rykket en plass opp ettersom Henning fikk tilleggsminutter på grunn av skøyting.

Akkurat denne skjebnen ble også Meråkers 2. lag til del. De passerte egentlig målstreken som sjuende beste lag, men fikk tildelt 3 tilleggsminutter - og havnet på 17. plass på resultatlista. Det var svært mange lag som fikk «påtale» for skøyting på klassisk-etappen, der mange valgte å stake på nullføret.

- Beste stafettlag over målstreken...

– Men i utgangspunktet hadde vi i Varden tre lag blant dei 7. beste på herre- og kvinnesida, og akkurat det kan vel ingen klubb vise maken til, sier lederen i Vardens langrennsutvalg stolt.

Hun kritiserer likevel ikke arrangørene for omfattende disking; å unngå skøytetak har også med erfaring å gjøre, mener Unni Hovdal Iversen, som forøvrig hadde nok et blad Iversen med på langrennsstafetten:

Vardens 2. lag bestod av Truls Torvik på siste etappe, Thomas Albertsen Dahlen på 2. og på første etappe: Mats Iversen!