NRK Meny
Normal

Holder vakt ved Vibeches leilighet

Politiet har i hele natt holdt vakt ved leiligheten hvor den savnede Vibeche Danielsen trolig ble utsatt for vold. Søket etter 48-åringen fortsetter fredag.

Holder vakt ved åstedet for volden

Vibeche Sofie Falck Danielsen er fremdeles savnet fra sitt hjem i Kjøpmannsgata i Trondheim.

Foto: Henrik Sundgård/Politiet

Politiet avsluttet letingen etter den savnede Vibeche Sofie Falck Danielsen torsdag kveld, etter å ha søkt blant annet i Nidelva.

Letingen ble tatt opp igjen fredag morgen, og ifølge innsatsleder i politiet vil også krimteknikere fortsette arbeidet inne i leiligheten i Kjøpmannsgata.

– Vi etterforsker saken videre, og fortsetter søket etter den savnede kvinnen. Vi tar avhør av de siktede i dag. Samtidig vil brannvesenet foreta søk i Nidelva etter den savnede, sier politiinspektør ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Per Morten Brobakke, til NRK.

Samboerpar siktet

Politiet har siktet et samboerpar for legemsbeskadigelse etter at den 48 år gamle kvinnen ble meldt savnet i Trondheim torsdag morgen.

Paret kom til politiet som vitner i saken, men ble etter avhør pågrepet og fikk endret sin status til siktet. Videre avhør av paret, en kvinne i 30-årene og en mann i 40-årene, ble prøvd senere på dagen.

– Det ble forsøkt noen korte avhør, men de ble avbrutt. Vi prøver å gjenoppta avhørene fredag. Da vil vi også avhøre vitner. De to sitter i arresten inntil videre skritt blir tatt i saken, sier politiinspektør Brobakke til NTB.

Åstedet for volden

Den savnede 48-åringens leilighet ligger i 1. etasje i bygården.

Foto: Henrik Sundgård

Blodspor

Væpnet politi lette torsdag morgen etter 48-åringen som sist ble sett tidligere natt til torsdag i en leilighet i Kjøpmannsgata der det er funnet tydelige blodspor.

Utpå formiddagen ble den væpnede aksjonen avblåst, men store politistyrker lette fortsatt etter kvinnen.

– Det er funn på stedet som gir grunn til mistanke om at en straffbar handling har funnet sted, sier Brobakke.

Fant veske langs Nidelva

Politiet gjennomførte søk i og ved Nidelva hele torsdag.

Foto: Morten Andersen / NRK

Forholdet mellom paret og kvinnen er under etterforskning. Politiet ønsket torsdag kveld å ikke gi noen karakteristikk av miljøet de nå etterforsker eller om de involverte har vært i kontakt med politiet tidligere.

Den siktede kvinnen var ikke i stand til å avgi forklaring torsdag. Hun har fått advokat Kolbjørn Lium som forsvarer. Mannen har avgitt en delvis forklaring, men valgte å avbryte torsdag kveld med henvisning til at han følte seg sliten. Han
har advokat Christian Wiig som forsvarer.

– Vi vurderer fremstilling av de to for varetekt fredag, sier Brobakke.

Søkte i Nidelva

Leiligheten i Midtbyen ligger like ved Nidelva der strømmen kan være sterk. Torsdag bisto Trondheim Brann- og redningstjeneste med dykkersøk i elva uten at det ble gjort noen funn.

– Så langt har vi ikke noe spor å gå etter, sier politiinspektøren.

Operasjonsleder Ann Kristin Øie i politidistriktet sa i 7-tiden torsdag at en mann hadde ringt inn og meldt kvinnen savnet. Mannen ble tatt inn til avhør, men han er ikke den samme som er pågrepet og siktet.

Politiet i byen har satt inn store ressurser i saken. Det inkluderer taktiske etterforskere, kriminalteknikere og politi som gjennomfører søk. Deler av gaten der boligen ligger i ble stengt torsdag.

Etterforsker Per Morten Brobakke.