NRK Meny
Normal

Holder døra på gløtt for Rock City

Styreleder Gunnar Robert Sellæg i Rock City mener det fortsatt er mulig å redde selskapet hvis det blir gjort noe med husleia eller lånet. Ellers er det trolig slutt neste år.

Rock City

Rock City kan bli stengt neste år om det ikke blir gjort noe med selskapets økonomi.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Gunnar Robert Sellæg

Styreleder Gunnar Robert Sellæg i Rock City ser mørkt på situasjonen for selskapet.

Foto: Julie Haugen Egge/NRK

Onsdag kveld ble det klart at Stortinget kutter støtten til Rock City til 1,9 millioner kroner. Til sammen får selskapet en redusert støtte fra det offentlige på 5,5 millioner kroner i 2015. Inntektene for neste år ligger på 4,3 millioner kroner, mens utgiftene er på 4,8 millioner.

Sier opp ansatte

– Får vi ikke på plass noe mer må vi stenge dørene. Vi har derfor sagt opp leieavtalen for lokalene som har 12 måneders oppsigelsestid, og sagt opp de fem ansatte, sier Sellæg til NRK torsdag formiddag.

Det betyr at bransjesenteret Rock City kan være historie i løpet av første halvår 2015.

Også namsosordfører Morten Stene mener det ikke er grunnlag for videre drift av Rock City slik situasjonen er nå. Namsos kommune har bevilget to millioner kroner til selskapet neste år, men vil ikke gå inn med mer.

– Vi forholder oss til realitetene, og forbereder oss på å stenge dørene. Jeg klandrer ikke eierne, Namsos kommune. De har stilt opp hele vegen. Jeg er mest skuffet over staten som ikke engang har gått i dialog med oss omkring konsekvensene av det kraftige kuttet i statsstøtten, sier Sellæg.

Et lite håp

Nå håper styrelederen i Rock City på gunstigere vilkår i forhold til husleie og betjeningen av et lån som de i dag betaler 1,8 millioner kroner på hvert år.

– Blir det gjort noe med dette kan selskapet leve videre. Det er håpet vårt nå, sier Gunnar Robert Sellæg.

Tidligere er det også antydet fra Arbeiderpartiets stortingspolitiker Arild Grande at Rock City kan bli tilført andre oppgaver. Det er ikke klart hva dette eventuelt kan være.