– Spesielt å spille årets første hjemmekamp

Erik Hoftun gleder seg til Rosenborgs første hjemmekamp på Lerkendal.

Erik Hoftun

Erik Hoftun, sportslig leder i RBK.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

– Det er ikke annerledes å møte Start enn et annet lag, men det er spesielt å spille årets første hjemmekamp. Vi har forventninger til publikum og publikum har forventninger til oss. Så har vi jo det som skjedde i sluttminuttene mot Start i fjor litt i minne også, så det vil nok trigge litt ekstra, sier Erik Hoftun, sportslig leder i Rosenborg.

Iversen kampklar

Søndag ettermiddag ble det klart at Steffen Iversen er tilbake i RBK-troppen etter skade og sykdom.

– Vi stiller et veldig bra lag, de fleste som var med på laget som slo Molde kommer selvfølgelig til å starte, sier Hoftun til NRK.

– Steffen Iversen får også være med?

– Ja, det ser sånn ut. Han har slitt litt med sykdom denne uken men har trent godt de to siste dagene så det ser bra ut, sier Erik Hoftun.

Viktig med god start

Erik Hoftun sier det er viktig å komme godt i gang på hjemmebane.

– Det er alltid viktig å starte bra. Vi fikk en god start i Molde, nå skal vi følge opp i morgen. Vi møter et lag som er bra, Start fikk også en god åpning og viste gjennom store deler av fjorårssesongen at de er et bra fotballag, så det blir ikke noen enkel kamp. Samtidig så vet vi at vi er sterke, og hjemme på Lerkendal skal vi være sterkere enn de aller fleste, sier Erik Hoftun.

Han vet ikke hvor mange billetter som er solgt til morgendagens oppgjør, men regner med mellom at mellom 17.000-18.000 tilskuere kommer for å se kampen.

– Vi håper på en positiv kamp med god stemning på tribunen. Det blir artig å komme i gang igjen, også på Lerkendal, sier Erik Hoftun, sportslig leder i Rosenborg.