Hjemmehåp lover action i Granåsen

Jørgen Graabak og Magnus Moan gleder seg veldig til verdenscup i Granåsen tirsdag og onsdag. Graabak har formen inne og går for seier.

Graabak og Moan

Kombinertgutta Jørgen Graabak og Magnus Moan synes det blir stas å delta i WC i Granåsen. Her fra OL i Sochi 2014.

Foto: PETER PARKS / Afp

– Det er en bra fordel å ha verdenscup på hjemmebane. Det er jo her vi legger ned alle timene med trening, og vi kjenner jo selvfølgelig bakken og løypene veldig godt. Så dette blir spesielt, sier Magnus Moan.

Graabak går for seier

– Formen er bra, jeg har vært stabilt i toppen siden nyttår. Synes det er lovende, så håper jeg å ta ut enda litt mer i hoppbakken i morra, sier Jørgen Graabak.

– Hvordan blir det å gå verdenscup i Trondheim da?

– Det er alltid spesielt. Ble nummer to sist, så jeg har gode minner fra å gå i Trøndelag. Publikum har alt å si, og sammen med dem og speaker så skal vi utøvere lage bra liv, spesielt på onsdag. Jeg går for seier!

Graabakk

Mangler det siste lille

Magnus Moan sier formen hans er god, men mener at den optimalt burde vært bedre.

Jeg er i god form, men føler at den kunne vært bedre. Jeg har hatt få gode hopp i trening og konkurranse så jeg har ikke den lille ekstra selvtilliten og tryggheten som trengs for å slippe seg ordentlig løs i bakken. Nå er det ene og alene opp til meg selv å stikke fingeren i jorda og stole på at den jobben jeg har gjort gjennom sommeren og høsten er bra nok. Og jeg skal nyte at jeg er på hjemmebane, og prøve å bære frukter av det, sier Moan.

Magnus Moan gleder seg til å gå i Granåsen.

Eksamen for å få VM 2021

Med et godt gjennomført arrangement vil Trondheim og Granåsen være et stort steg nærmere å arrangere verdensmesterskapet i 2021. Moan er klar på at det ville betydd enormt.

Det vil bety vanvittig mye. Alle husker hvordan 97-VM var. Det var en folkefest av dimensjoner. Trondheim og Gransåsen er ekstremt gode på å arrangere store mesterskap. Det er ikke bare Trondheim som får VM`et, det er også områdene rundt. I mine øyne kan faktisk ingen måle seg med anleggene, snøgarantien og gjennomføringen. Det er vi gode på.