NRK Meny
Normal

Hjemme hos Stjernen: – Pokalen får kanskje stå i stua ut dagen

Andreas Stjernen har plassert pokalen på hylla i stua etter kjempehoppene i Vikersund søndag. På grunn av en streng samboer, kan det hende pokalen havner i boden ganske raskt.

Stjernen

Andreas Stjernen har en rolig dag i sofaen, etter søndagens kjempeprestasjoner under verdenscupen i Vikersund. – Det adrenalinet du får etter slike hopp er kanskje det mest spesielle med det hele, sier Stjernen.

Foto: Ellen Flå / NRK

– Forhåpentligvis får pokalen stå ut dagen. Den blir nok fjernet fort, kjenner jeg samboeren min rett, sier Andreas Stjernen i sofaen hjemme på Byåsen i Trondheim.

I stua til Andreas Stjernen

Hvor lenge får pokalen stå? Andreas Stjernen sier samboeren er ganske streng på hva som får stå fremme i stua. – Dette er en pokal jeg er veldig stolt av, sier Stjernen.

Foto: Privat / NRK

Det er drøyt et døgn siden Stjernen hoppet verdens tredje lengste skihopp. Han endte på en tredjeplass under verdenscuprennet i Vikersund.

– Flaut å bli slått av Prevc

«Det er så god hopping! Dette er en hopper som egentlig ikke skulle vært favorisert når det er så tunge forhold som nå, og når han da hopper 231 meter er det desto mer imponerende», sa kommentator Johan Remen Evensen.

Idet jeg lander etter et langt hopp, klikker det egentlig helt. Jeg skjønner ikke hva jeg har gjort.

Andreas Stjernen

Stjernen hoppet henholdsvis 249 meter og 231 meter i første og andre omgang, og havnet med dét på en tredjeplass bak Peter Prevc og Stefan Kraft.

Se hoppene til Stjernen nederst i saken!

– Det er flaut å bli slått av en som faller. Samtidig har Prevc vært så suveren, at jeg skal være fornøyd med å nærme meg såpass som jeg gjorde i går. Jeg må slå ham neste gang, i alle fall om han faller igjen. Og forhåpentligvis om han står, sier Stjernen.

Stjernen

Andreas Stjernen fra Levanger hoppet seg til en tredjeplass i Vikersundbakken søndag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Kjenner ikke på presset

Søndagens prestasjon beskriver han som et eneste stort adrenalinkick.

– Det adrenalinet du får etter slike hopp er kanskje det mest spesielle med det hele. Hjertet pumper og kroppen rister, selv om du ikke har vært gjennom en stor fysisk påkjenning sånn utholdenhetsmessig. Idet jeg lander etter et langt hopp, klikker det egentlig helt. Jeg skjønner ikke hva jeg har gjort, sier Stjernen.

Hele det norske landslaget i hopp presterer godt for tiden. Stjernen tror godt vennskap er nøkkelen.

– Vi er som en kompisgjeng på tur. Når så mange presterer bra, er det nok ingen som føler veldig på presset. Vi vet alltid at noen vil prestere uansett, sier Stjernen, som tror denne holdingen er årsaken til de gode resultatene.

Ser frem mot Lahti

Stjernen har brukt dagen derpå til søvn og en tur til butikken. Snart begynner han å trene igjen, frem mot rennet i Lahti til helga.

– Jeg skal ut og ta en liten løpetur for å starte på nytt, og trene fysisk frem mot jeg reiser torsdag, sier Stjernen.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.
Andreas Stjernen lander på 231 meter i finaleomgangen. Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.