Hiv-mannen dømt til ti måneders fengsel

52-åringen fra Oppdal er dømt for grov vold mot sin 12 år yngre kjæreste.

Fra før er oppdalingen dømt tre ganger for å ha smittet flere kvinner med hiv-viruset, selv om han visste at han var bærer av viruset. Dette førte til at han i media ble omtalt som hiv-mannen. De tre dommene førte til i fengselsstraffer på i alt seks år.

52-åringen fikk påvist hiv-smitte allerede i 1997, og har siden smittet minst 11 kvinner. Selv hevdet han å være smittefri. I en rettssak i 2007 hevdet han at viruset var innkapslet.

Ti nye måneder

52-åringen sto forrige uke tiltalt i Sør-Trøndelag tingrett for grov vold mot sin 40 år gamle kjæreste gjennom flere år.

Det alvorligste voldstilfellet skjedde 20. juni i 2009 da vitner har bekreftet at han slo og sparket kjæresten på et nachspiel i Oppdal. Hun ble så skadet at hun i bevisstløs tilstand ble sendt til St. Olavs Hospital og lagt i kunstig koma.

40-åringen har i dag varige skader i form av nedsatt hørsel og øresus.

Fortsatte mishandlingen

Tingretten i Oppdal fikk også høre om flere andre voldsepisoder der tiltalte skal ha slått og mishandlet sin kjæreste - også etter den alvorligste episoden 20. juni i 2009.

Så sent som 8. mai i år sparket han henne mens hun lå nede og lugget henne så hun mistet hår.

Tingretten mener det teller i skjerpende retning at 52-åringen har fortsatt mishandlingen etter at kjæresten ga opp å gjøre motstand. Retten fant ingen formildende omstendigheter.

I følge Avisa Opp la aktor Sigbjørn Oldren ned påstand om ett år og to måneders fengsel for tiltalte. Forsvarer Christian Wiig ville ha 52-åringen frifunnet.

52-åringen må også betale 30.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen.

Tiltalte og fornærmede har fortsatt å ha kontakt, og det vakte oppsikt i retten da det ble kjent at de to var sammen kvelden før rettsaken begynte.