Hit kommer det flere tusen turister

Fem cruiseskip med totalt elleve anløp skal innom Rørvik i løpet av sommeren, og det er ny rekord. Interessen for å besøke denne delen av kysten ser stadig ut til å øke.

Rørvik havn Norveg

Norveg og Rørvik trekker til seg stadig flere cruisepassasjerer.

Foto: Tariq Alisubh/NRK

Det er tyske rederier som sender båtene sine nordover til Norge og Rørvik, ytterst på Trøndelagskysten. Første anløp til kystbyen er 27. mai. Da kommer «Deutschland» på besøk, skriver Namdalsavisa.

– Attraktiv region

– Jeg kan ikke forklare dette på noe annet vis, enn at vi må være en attraktiv region å besøke, sier havnefogd Paul Ingvar Dekkerhus til avisa.

I fjor kom bare to cruiseskip på besøk til Rørvik, men i sommer vil tallet på cruiseturister være mye høyere. Over 10.000 turister og ansatte kommer til Rørvik gjennom de elleve anløpene.

– Det største skipet som kommer på besøk er «Artenia» som har plass til 1200 passasjer og med et mannskap på 520. Denne båten er 231 meter lang, forteller Dekkerhus til NRK.

Flere tusen

Men også store båter som «Amadea», «Europa» og «Albatros» kommer innom Rørvik. Ja, «Amadea» skal på besøk i regionen fire ganger i sommer. Flere tusen tilreisende vil derfor sette sitt preg på kystbyen denne sommeren.

Alle anløpene i sommer skjer på dagtid, og næringslivet i Rørvik vil nok spesielt merke når rundt 1750 mennesker går i land under «Artenias» besøk 11. august.

– Tilbakemeldingen fra tidligere besøk er at passasjerene setter pris på at kaia ligger i sentrum med kort gangavstand til det meste. Da får de rusle litt rundt på egen hånd. Andre steder står bussene og venter på kaia, men her får de gjøre mer som de vil, sier Dekkerhus.

Også andre steder i landet blir det flere cruiseanløp i Norge i 2016. I Stavanger er det ventet om lag 160 cruiseanløp i 2016, og det er en solig økning fra i fjor. Også i Trondheim er det ventet over 50 anløp i år.

SS Artenia

Cruiseskipet «Artenia» kommer til Rørvik 11. august.

Foto: Rørvik Havn