NRK Meny
Normal

Historisk NM

Sør-Trøndelag er verdens beste skikrets, det sier arrangøren av årets NM i Granåsen.

Granåsen
Foto: Roar Hansen

Kretsen blir historiske når de arrangerer NM i Granåsen i slutten av januar. Det er første gang en skikrets arrangerer NM i nordiske grener, og med over 500 hundre frivillige fra hele fylket vil dette være et av de største skiarrangementene i Trondheim siden VM i '97, sier leder for organisasjonskomiteen Svein Ove Dyrdal.

- Dette er første gang i historien til Norges Skiforbund at det er en skikrets som arrangerer et norgesmesterskap. Til vanlig er det en klubb eller flere samarbeidende klubber som arrangerer mesterskap, sier Dyrdal.

Flere tusen publikummere og Kong Harald er ventet til Granåsen i slutten av januar. Her vil de få se Norges beste i hopp, kombinert og langrenn på samme arena, når kretsen arrangerer NM.

- At en skikrets arrangerer et norgesmesterskap byr jo på flere utfordringer. I kretsen er det jo ingen medlemmer som personer, det er jo klubbene som står som medlemmer. Derfor har vi prøvd å organisere oss på en slik måte at vi favner hele Sør-Trøndelag, forteller Dyrdal.

Nesten nitti klubber med 500 frivillige vil delta på arrangementet, og skisporten i fylket vil være den store vinneren i følge Dyrdal.

- Vi får faktisk funksjonærer fra hele fylket. Dette er med på å etablere et godt samarbeid med et felles mål på kryss og tvers av idrettslag i Trøndelag, og det til skisportens beste.

Video fra Trøndelag

Mandagens Midtnytt (18.45) kom ikke på lufta til vanlig tid på grunn av tekniske problemer. Men her kan du blant annet se nytt fra Sørlia-rettssaken, travbaneflytting og badekarpadling.
Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.