NRK Meny
Normal

Historien om Strand er ikke over

Roar Strand utelukker ikke at han kan dukke opp i støtteapparatet til Rosenborg etter karriereslutt. Å spille i 7. divisjon er også en mulighet.

Roar Strand
Foto: MARTIN BUREAU / AFP

– Det kan godt hende at dere får se meg i RBK igjen, men det er ikke helt sikkert ennå, sier Roar Strand til NRK.

40-åringen har bare én testemonialkamp, noen treningskamper og 180 minutter med europaligafotball igjen før han gir seg som proff fotballspiller.

Som fotballpensjonist kan han skryte av å være kongen av norsk fotball med 16 seriegull på sine 22 sesonger.

– Det kan nok skje at noen tar meg igjen, men da skal de være like heldige som jeg har vært. Jeg har spilt på et bra lag og unngått store skader, så den rekorden blir nok stående en stund, smiler han.

Video d0e9aada-afdf-42ec-839e-bcc7d6f5cec0.jpg

Roar Strand om kampen og sin karriere.

Les: Fotball-Norges hyllest til Roar Strand

– Ser min egen begrensning som fotballspiller

Roar Strand blir hyllet av lagkameratene

Roar Strand blir hyllet av lagkameratene etter sitt 16. seriegull.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Bortsett fra et kort opphold i Molde har han hold seg til Rosenborg i 21 av disse sesongene. Tilbudene fra utenlandske klubber har vært der, men svaret fra Strand har alltid vært nei.

– Jeg synes det er bedre å spille på RBK enn å spille på et middelsk engelsk lag som aldri har vært med i mesterligaen. Jeg ser min egen begrensning som fotballspiller, og jeg tror ikke jeg kunne havnet på noe topplag, sier han beskjedent.

Valget om å bli flere tiår i Trondheim har gitt han en stor status. Mange trekker han fram som en av de største spillerne i historien til norsk fotball, og Rosenborg-supporterne går så langt som å kalle veteranen for supermann.

– Jeg klarer ikke helt å se den statusen. Jeg føler meg fortsatt som en helt vanlig gutt fra Nardo, og ser ikke akkurat på meg selv som en supermann. Det navnet får andre stå for, men jeg setter pris på å få skryt, smiler han.

Fikk drømmen oppfylt med RBK-kontrakt

I år fikk han nettkjenning i sin 21. sesong på rad, og topper dermed rekorden for Europa, rett foran Manchester United-legenden Ryan Giggs.

Det hadde han neppe sett for seg da han som 19-åring i 1989 ble kjøpt opp av Rosenborg for 100.000 kroner fra gutteklubben Nardo.

– Jeg var så spent at spenninga i seg selv var en utfordring. Jeg hadde sett på Rosenborg i mange, mange år fra tribunen. Følelsen av å være en del av RBK var veldig stort, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Drillo sin VM-tropp i Frankrike i 1998

Roar Strand (nr. 3 fra nederst til høyre) var med i Drillo sin tropp til VM i Frankrike i 1998. Han var blant annet i startoppstillingen i seieren over Brasil.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Debutterte tre år før Henriksen ble født

Milans Edgar Davids i duell med Roar Strand

Milans Edgar Davids i duell med Roar Strand.

Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Strand debuterte i mesterligaen mens Per Ciljan Skjelbred gikk med bleier, og fikk sin første kjeftesmell av Nils Arne Eggen hele tre år før Markus Henriksen ble født.

En hel karriere senere har han spilt kamper både i VM, EM og i Europas gjeveste liga.

Som mange andre RBK-ere trekker han fram 2-1-seieren over Milan på bortebane i 1996 som et av de beste fotballøyeblikkene.

– Det er vanskelig å komme unna den Milan-kampen, men det er også veldig mange andre store øyeblikk. Vi slo Real Madrid hjemme og Dortmund borte, så

Roar Strand

Strand ser ikke bort fra at han kan spille en ny rolle i RBK. Her takker han publikum etter sin siste seriekamp for klubben.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

det er ikke enkelt å sette det ene foran det andre, sier Strand.

Old boys eller 7. divisjon

Nå er tiden som proff fotballspiller snart over for 40-åringen, og etter desember må han nøye seg med å se Rosenborg fra tribunen.

– Det er ikke noe tvil om at det blir rart å gå av banen for siste gang, men det er på tide at jeg gir meg nå, sier han.

Samtidig avviser han ikke at det lokker med en annen rolle i RBK. Han avslører at han ønsker å bli i klubben som spillerutvikler for unge talenter, og ifølge Adresseavisen har samtalene mellom han og klubben allerede startet.

I tillegg tviler han på at han klarer å slutte helt med fotball. For den hardeste fansen vil det nok bli muligheter til å se han med ball i beina også de neste årene.

– Jeg vil fortsette å leke meg med ball, men om det blir på old boys eller i 7. divisjon, vet jeg ikke. Men jeg kan ikke slutte å trene. Det går ikke, sier Strand.