NRK Meny
Normal

Highasakite-frontfigur blir årets NTNU-ambassadør

Artist og komponist Ingrid Helene Håvik er utnevnt til NTNU-ambassadør 2017/2018.

Highasakite pressebilde

Artist og komponist Ingrid Helene Håvik er årets NTNU Ambassadør 2017/2018.

Foto: Stian Andersen

Prisen som NTNU-ambassadør tildeles en artist eller et band som på en fremragende måte fungerer som ambassadør for NTNU og jazzmiljøet i Trondheim.

Ingrid Helene Håvik var ferdig på Jazzlinjen for sju år siden., og har etter det blitt en velrenommert låtskriver og frontfigur i popgruppen Highasakite.

Svært populær

Gruppen ble dannet i 2011 og har blant annet blitt kåret årets popgruppe under Spellemannsprisen. I tillegg har de solgt godt og fått svært gode kritikker.

De er populære både i Norge og i utlandet og i forrige uke opptrådte de på det populære amerikanske TV-showet «Conan»

Deres nyeste låt, som de også spilte på TV-showet i USA, heter «5 Million Miles» og er første Highasakite-låten produsert av norske Stargate.

Les anmeldelsen av låten her.

LES: Highasakite om ryktene: – Vi blir ikke oppløst

Highasakite

Highasakite opptrådte under Nobels Fredspriskonsert i 2016.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / Afp

–Grensesprengende utøvere

Håvik ble utnevnt til ambassadør under en seremoni på Dokkhuset i Trondheim. Slik lyder juryens begrunnelse:

Årets prisvinner har skrevet seg inn i norsk musikkhistorie som en låtskriver og artist av internasjonalt format allerede før fylte 30 år. Hun tok avsluttende eksamen ved Jazzlinjen på NTNU i 2010 og har siden hatt en svært produktiv karriere med fire albumutgivelser og aktiv turnévirksomhet.

«Silent Treatment», som ble utgitt i 2014, førte til kommersielt gjennombrudd og satte rekord ved å befinne seg i 120 uker på rad inne på VG-lista. For utgivelsen mottok Highasakite Spellemannprisen som «Årets popgruppe», mens vår prisvinner fikk den høyt hengende prisen som «Årets komponist». Bandet vant også Spellemannprisen som «Årets popgruppe» i 2016, da for deres tredje album «Camp Echo».

Highasakite har i de senere år turnert i USA, Europa og Australia og når stadig større publikum, samtidig som det kunstneriske prosjektet er i kontinuerlig utvikling. Våren 2017 er blant annet brukt til å spille for et utsolgt Oslo Spektrum og til å arbeide med nytt materiale. Vi gleder oss til å følge denne grensesprengende utøveren videre.

Det er en stor glede for juryen å utnevne artist og komponist Ingrid Helene Håvik til årets NTNU Ambassadør 2017/2018.

Bandmedlemmene i Highasakite går opp på scenen i parkteateret der de øver seg før de legger ut på turne. FRA RUBRIKKTEKST: (k2)Highasakite er klar med nytt album og Eurpa-turné. Spiren til det populære bandet ble sådd i Trondheim - og deres forrige album ligger fortsatt på den ofiselle album-lista, to år etter det ble lansert.Vi møtte en smånervøs gjeng under turné-forberedelser i forrige uke.
<CD (plate) eller MUSIKKVIDEO:*Tittel: Since Last Wednesday *Platetittel: Silent Treatment*Artist/utøver(e): Highasakite*Kommersielt utgitt?: ja *Tekstforfatter: Ingrid Helene Håvik *Komponist: Ingrid Helene Håvik *Plateselskap og platenr.: Propeller Recordings (FONO) - PRR84*Kutt nr.: 2*NRK ark.nr.: 615467*Tid brukt i innslag: 12,5 sec *Total lengde: 3,57 min