NRK Meny

Highasakite-frontfigur blir årets NTNU-ambassadør

Artist og komponist Ingrid Helene Håvik er utnevnt til NTNU-ambassadør 2017/2018.

Highasakite pressebilde

Artist og komponist Ingrid Helene Håvik er årets NTNU Ambassadør 2017/2018.

Foto: Stian Andersen

Prisen som NTNU-ambassadør tildeles en artist eller et band som på en fremragende måte fungerer som ambassadør for NTNU og jazzmiljøet i Trondheim.

Ingrid Helene Håvik var ferdig på Jazzlinjen for sju år siden., og har etter det blitt en velrenommert låtskriver og frontfigur i popgruppen Highasakite.

Svært populær

Gruppen ble dannet i 2011 og har blant annet blitt kåret årets popgruppe under Spellemannsprisen. I tillegg har de solgt godt og fått svært gode kritikker.

De er populære både i Norge og i utlandet og i forrige uke opptrådte de på det populære amerikanske TV-showet «Conan»

Deres nyeste låt, som de også spilte på TV-showet i USA, heter «5 Million Miles» og er første Highasakite-låten produsert av norske Stargate.

Les anmeldelsen av låten her.

LES: Highasakite om ryktene: – Vi blir ikke oppløst

Highasakite

Highasakite opptrådte under Nobels Fredspriskonsert i 2016.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / Afp

–Grensesprengende utøvere

Håvik ble utnevnt til ambassadør under en seremoni på Dokkhuset i Trondheim. Slik lyder juryens begrunnelse:

Årets prisvinner har skrevet seg inn i norsk musikkhistorie som en låtskriver og artist av internasjonalt format allerede før fylte 30 år. Hun tok avsluttende eksamen ved Jazzlinjen på NTNU i 2010 og har siden hatt en svært produktiv karriere med fire albumutgivelser og aktiv turnévirksomhet.

«Silent Treatment», som ble utgitt i 2014, førte til kommersielt gjennombrudd og satte rekord ved å befinne seg i 120 uker på rad inne på VG-lista. For utgivelsen mottok Highasakite Spellemannprisen som «Årets popgruppe», mens vår prisvinner fikk den høyt hengende prisen som «Årets komponist». Bandet vant også Spellemannprisen som «Årets popgruppe» i 2016, da for deres tredje album «Camp Echo».

Highasakite har i de senere år turnert i USA, Europa og Australia og når stadig større publikum, samtidig som det kunstneriske prosjektet er i kontinuerlig utvikling. Våren 2017 er blant annet brukt til å spille for et utsolgt Oslo Spektrum og til å arbeide med nytt materiale. Vi gleder oss til å følge denne grensesprengende utøveren videre.

Det er en stor glede for juryen å utnevne artist og komponist Ingrid Helene Håvik til årets NTNU Ambassadør 2017/2018.

Bandmedlemmene i Highasakite går opp på scenen i parkteateret der de øver seg før de legger ut på turne. FRA RUBRIKKTEKST: (k2)Highasakite er klar med nytt album og Eurpa-turné. Spiren til det populære bandet ble sådd i Trondheim - og deres forrige album ligger fortsatt på den ofiselle album-lista, to år etter det ble lansert.Vi møtte en smånervøs gjeng under turné-forberedelser i forrige uke.
<CD (plate) eller MUSIKKVIDEO:*Tittel: Since Last Wednesday *Platetittel: Silent Treatment*Artist/utøver(e): Highasakite*Kommersielt utgitt?: ja *Tekstforfatter: Ingrid Helene Håvik *Komponist: Ingrid Helene Håvik *Plateselskap og platenr.: Propeller Recordings (FONO) - PRR84*Kutt nr.: 2*NRK ark.nr.: 615467*Tid brukt i innslag: 12,5 sec *Total lengde: 3,57 min

Video fra Trøndelag

19. mai er det 100 år siden Rosenborg Ballklub så dagens lys. NRK og RBK inviterer til bursdagsfest og folkefest på Lerkendal for HELE NORGES RBK.
Åge Aleksandersen og Arve Tellefsen om «Bilde tå'n Ivers» og den nyinnspilte versjonen til Rosenborgs 100-årsjubileum.
Trondheims-Ørn ble stifta for for hundre år siden i dag. 
Mens Rosenborg feirer så det høres langt utenfor Trøndelag, er det en langt mer beskjeden markering av damelagets jubileum.