Hopp til innhold

Forsvarer: – Han er nærmest i sjokk etter pågripelsen

Forsvareren til den varetektsfengsla 26-åringen i overgrepssaken i Trøndelag, mener klienten ikke trenger å være innblandet.

Leif Strøm

Leif Strøm er advokaten til den nylig pågrepne 26-åringen i overgrepsbildesaken i Trøndelag.

Foto: Grete Thobroe/NRK

– Jeg greier ikke å se at politiet har grunnlag for å hevde at min klient er innblandet i denne saken. Jeg er også forsvarer for en av de andre i dette sakskomplekset, og der er det en mye tydeligere link, sier advokat Leif Strøm til NRK.

Onsdag ettermiddag ble det kjent at den 13. personen fra Trøndelag, i den såkalte overgrepsbildesaken, ble pågrepet og varetektsfengslet.

Pågrepet i Danmark

26-åringen ble pågrepet i Danmark, med god hjelp av dansk politi.

Han er siktet for deling og besittelse av overgrepsmateriale samt for forsøk på medvirkning til seksuelt misbruk av ei jente under 16 år.

– Min klient har ikke nødvendigvis vært klar over at den informasjonen han sendte videre skulle bli brukt til et overgrep. Han sier til meg at det ikke var hans hensikt, forteller Strøm.

– En del fellesnevnere

Politiadvokat Marianne Høyer

Politiadvokat Marianne Høyer ved Trøndelag politidistrikt.

Foto: Morten Andersen / NRK

Politiet i Trøndelag har i over ett år etterforsket et større sakskompleks der det er avdekket omfattende deling av grovt overgrepsmateriale på nett, samt fysiske overgrep mot barn.

Politiadvokat Marianne Høyer, sier de har grunnlag for å tro at 26-åringen er en del av det større sakskomplekset.

– Denne saken trekkes inn i sakskomplekset som vi har jobbet med i over ett år. Det er en del fellesnevnere i alle disse sakene, og en del av dem som er pågrepet har hatt kontakt med hverandre, sier hun til NRK torsdag.

– En umoden og forvirra ungdom

Advokat Leif Strøm sier de nå vil ta stilling til om de skal anke varetektsfengslinga av 26-åringen.

– Han er nærmest i sjokk etter det som har skjedd. Vi tar stilling til en eventuell anke i neste uke.

– Jeg tror dette er en umoden og forvirret ungdom, og jeg har ikke inntrykk av at han er en stor forbryter. Han har drevet utveksling av pornografi, men det andre forholdet er mer usikkert, sier Strøm.

Siste fra Trøndelag