NRK Meny
Normal

Foreldrene hevder de fikk beskjed om å riste barnet

Moren og stefaren som er siktet for grov kroppsskade mot datteren (3), sier de fikk beskjed om å forsøke å riste liv i barnet da de ringte til AMK-sentralen. De mener det kan ha forårsaket ytterligere skader.

Fengslingsmøte

Den siktede moren ble fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett torsdag.

Foto: Kari Sørbø / NRK

Torsdag ble jentas mor varetektsfengslet i to uker, men Trønder-Avisa skriver i dag at morens forsvarer, Torfinn Svanem, mener mistanken mot moren er svekket.

Torfinn Svanem

Torfinn Svanem er morens forsvarer.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

I legeerklæringen fra St. Olavs Hospital står det at barnet døde på grunn av hodeskader. Barnets stefar har forklart at han i samtale med AMK natt til mandag fikk beskjed om å riste liv i barnet.

– De ringte AMK-sentralen da barnet hadde mistet bevisstheten. Da fikk de orientering om hvordan de skulle gå frem for å få henne tilbake til bevissthet. De fikk beskjed om å riste barnet og klapse henne i ansiktet. Far fulgte de orienteringene de fikk beskjed om, sier Svanem til NRK.

– Mitt inntrykk er at han utøvde en kraftig ristig av jenta, sier han.

Da foreldrene ikke fikk liv i jenta skal ambulansen ha ankommet stedet relativt fort. Forvareren sier også at AMK-sentralens operatør har bekreftet dette.

NRK har vært i kontakt med AMK-sentralen i Namos, som ikke ønsker å kommentere saken.

Moren er i dårlig helsetilstand

Svanem har også tidligere sagt til NRK at moren har vært entydig i sin forklaring.

– Det hele var et uhell. Barnet falt fra senga og slo hodet, og det mener hun er årsaken til skaden, sier han.

Moren anket begjæringen om vareteksfenslingen torsdag. Forsvareren beskriver at hun er i en svært dårlig fysisk og psykisk form. Kvinnen er blant annet gravid.

– Hun har det svært tungt og er helt nedbrutt. En vareteksfengsling er svært belastende for henne. Det er også årsaken til at vi anker dette, sier Svanem.

Stefar varetektsfengslet i fire uker

Inntrøndelag tingrett vedtok å varetektsfengsle jentas stefar onsdag. På grunn av fare for bevisforspillelse blir han varetektsfengslet i fire uker med med brev- og besøksforbud, hvor de to første ukene er i full isolasjon.