Hetland gamblet

Alle de norske herreløperne er klare for kvartfinale i sprint i VM, men Tor Arne Hetland gikk på ski uten festesmurning og holdt på å ryke ut.

Tor Arne Hetland i La Clusaz
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Hetland var den eneste av de norske løperne som staket gjennom hele løypa uten festesmurning, og han endte hele åtte sekunder bak vinneren og kom inn på en 24. plass.

Odd-Bjørn Hjelmeset var nest best i sprintkvalifiseringen for menn i VM i Sapporo torsdag. Amerikaneren Andrew Newell var raskest.

Newell gikk inn til 3.04,71 og slo Hjelmeset med 22 hundredeler. Sveriges Emil Jönsson klarte tredjeplassen. Han ble slått av nordmannen med 75 hundredeler.

Eldar Rønning ble nummer fire, slått av Newell med 1,10 sekund og Jens Arne Svartedal endte på sjuendeplass i kvalifiseringen.

Video fra Trøndelag

Arbeidet med å redde den sterkt utryddingstrua fjellreven, bærer frukter. Bestanden i Skandinavia er tredobla på ti år, men fortsatt må revene ha hjelp.
Åpen dag hos RBK på Lerkendal
Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.