Hetland gamblet

Alle de norske herreløperne er klare for kvartfinale i sprint i VM, men Tor Arne Hetland gikk på ski uten festesmurning og holdt på å ryke ut.

Tor Arne Hetland i La Clusaz
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Hetland var den eneste av de norske løperne som staket gjennom hele løypa uten festesmurning, og han endte hele åtte sekunder bak vinneren og kom inn på en 24. plass.

Odd-Bjørn Hjelmeset var nest best i sprintkvalifiseringen for menn i VM i Sapporo torsdag. Amerikaneren Andrew Newell var raskest.

Newell gikk inn til 3.04,71 og slo Hjelmeset med 22 hundredeler. Sveriges Emil Jönsson klarte tredjeplassen. Han ble slått av nordmannen med 75 hundredeler.

Eldar Rønning ble nummer fire, slått av Newell med 1,10 sekund og Jens Arne Svartedal endte på sjuendeplass i kvalifiseringen.

Video fra Trøndelag

Cirka 300 møtte opp på Torget i Stjørdal for å demonstrere mot planene om nedleggelse av Skjelstadmark, Flora og Forradal skoler.
Black Friday var god gjødsel for kjøpelysten. Hyllene på post i butikk er fylt til randen. Dessuten kommer julegavene snart for fullt. Folk må hente - nå, er ropet fra butikkene.
Marihøna barnehage har trolig arrangert jul på låven for siste gang. Kampflystøy og konflikt om erstatning preger Ørland i adventstida.