Hopp til innhold

Hest døde etter å ha gått gjennom isen på Frosta

Begge hestene, som gikk gjennom isen på Frosta, er nå tatt opp på land ved hjelp av et helikopterselskap. Den ene hesten døde etter ulykka, den andre er i live og har fått hjelp av veterinær på stedet.

To hester gikk gjennom isen i Frosta i formiddag, begge ble heist ut med helikopter men den ene hesten døde da den kom på land.

Hestene fikk veterinærhjelp på stedet, en av dem døde.

De to hestene gikk gjennom isen 200 meter fra land på Hovdalsvatnet kl 1127.

Brann og redningsetaten kom raskt til stedet, men redningsarbeidet var vanskelig både fordi det var dyr involvert og fordi isen på vannet er svært tynn.

Begge hestene er nå hentet ut av vannet med hjelp av et helikopterselskap. Den ene hesten var i live og fikk veterinærtilsyn på land. Den andre hesten fikk livreddende hjelp, men kunne ikke reddes.

Hest redda opp av vannet
Foto: Tariq Alisubh / NRK

Tilbød gratis hjelp

– Politiet har sendt en innsatsleder til området, selv om redning av dyr er utenfor vårt ansvarsområde, sier Camilla Eggen, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt.

– Vi bistår med det vi kan. Brannvesenet prøvde å sette båt ut på vannet, men greide ikke å berge dyrene. Vi bistår med koordinering av redningsarbeidet.

Et helikopterselskap som driver treningsflyvinger i området, tilbød seg å bistå redningsarbeidet gratis.

– En redningsoperasjon kan bli dyr og politiet har ikke ressurser. Det er derfor flott at helikopterselskapet tilbyr seg å bistå gratis, sier Eggen.

Både hesteeier og veterinær var på stedet for å bistå under redningsoperasjonen.

Hovdalsvatnet er drikkevannskilde til Frosta kommune.

.

Redningsmannskaper på stedet for å hjelpe hestene

Både brann- og redningsetaten, politiet, veterinær og et helikopterselskap har bistått i redningsarbeidet.

Foto: Tariq Alisubh / NRK
Hovdalsvatnet