Hopp til innhold

Herrem forlenger med Byåsen

Camilla Herrem skal fortsette å spille håndball for Byåsen i to nye sesonger.

Camilla Herrem forlenger kontrakten med Byåsen

Camilla Herrem har fått flere tilbud fra utlandet, men har nå takket ja til Byåsen.

Foto: Tor Aage Hansen

– Jeg har tenkt mye på hva jeg skal gjøre til neste år og har kommer fram til at jeg skal fortsetter i Byåsen. Det er det best for meg, sa Camilla Herrem like før europacupkampen mot polske Lubin i dag.

Søndag ettermiddag signerte Camilla Herrem kontrakten. En kontrakt Byåsen-ledelsen har jobba med siden VM.

– Det betyr svært mye for Byåsen at Camilla fortsetter å være en del av laget i to nye sesonger, sier daglig leder i Byåsen Torbjørn Balstad.

– Byåsen satser og målet vårt er å spille i Champions League hvert år. Camilla er en av verdense beste kantspillere og har scoret svært mange mål. Hun spiller hurtig og er viktig for videreutviklingen av laget, sier Balstad.

Viktig for videre satsing

Byåsen venter fortsatt på å få vite om Raja Tuomi, Ida Alstad og Inga Berit Svestad vil fortsette i klubben. NRKs håndballekspert tror det blir lettere å få de med på laget når Herrem har signert.

– Når en så viktig spiller sier ja, blir det lettere for flere å gjøre det samme, sier Øystein Havang, NRKs håndballeekspert.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Camilla Herrem

Camilla Herrem var en viktig spiller da Norge spilte mot Island i Arena Santos under VM i Brasil

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Etterspurt

Balstad tror også at signeringen gjør det enklere for sponsorene å bli med videre.

– Camilla er vår største profil og sponsorene er interessert i å beholde henne. Hun er etterspurt landslagsspiller og blir sikkert med til OL, tror Balstad.

– Hun er en spiller med masse erfaring og godt likt av både publikum og medspillere. Hun har en drivkraft av det sjelden og virker som en motivator for hele laget. I tillegg er hun en viktig profil Byåsen kan bruke i markedsføring, sier Havang.

Ønsket seg til Danmark

Herrem har ikke lagt skjul på at hun har ønske seg til Danmark, og har fått flere tilbud . Nå er de planene lagt på is ogjæresten hennes har signert kontrakt i Elverum.

– Hun er bare 25 år og hvis hun fortsetter å være ambisiøs så er det ikke for seint å komme seg ut. Hun vil nok få mange tilbud i tiden fremover, sier Havang.

Herrem kom til Byåsen i 2006.

– Valget hun tar er trygt. Hun vet hva hun går til og vet at klubben har ambisjoner. Og hun blir nok en viktig spiller hvis Byåsen skal klare å ta igjen forspranget til Larvik, sier Havang.