Her tar dronningen rollen som NRK-reporter

Dronning Sonja tok grep da NRKs utsendte ikke fikk komme nært nok under fiskerimessen Nor-Fishing i Trondheim.

Dronning Sonja overrasket alle da hun plutselig tok på seg rollen som NRK-reporter under fiskerimessa Nor Fishing i Trondhim.

SE VIDEO: Dronningen overrasket alle da hun plukket opp NRKs mikrofon og rettet den mot fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

– Jeg ble litt paff, sier NRK-reporter Magnar Brandseth.

Han skulle dekke åpninga av den store fiskerimessen i Trondheim i dag, men hadde neppe ventet seg å få hjelp av selveste dronning Sonja.

Fikk folk til å smile

Den noe overraskende episoden skjedde da pressefolkene måtte holde avstand under fiskeriminister Elisabeth Aspakers overrekkelse av bind fem i verket om Norges fiskeri- og kysthistorie.

Dronningen stod klar til å motta gaven, og i et forsøk på å fange opp noe av lyden fra seansen prøvde NRKs reporter å komme så nært som mulig innenfor grensa som var satt opp.

En fra dronningens følge hjalp til med å sette mikrofonen ned på gulvet mellom pressen og fiskeriministeren, og da dronning Sonja så dette valgte hun selv å bidra.

– Dronningen bøyde seg plutselig ned, løftet opp mikrofonen og rettet den mot fiskeriministeren. Alle rundt humret, forteller reporter Brandseth.

– Sporty gjort

Magnar Brandseth

NRKs reporter Magnar Brandseth er storfornøyd med hjelpen han fikk fra dronning Sonja.

Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK
Ingar Sletten Kolloen og dronning Sonja

Ingar Sletten Kolloen kjenner dronning Sonja godt gjennom sitt arbeid med biografien hennes, og han mener NRK sitter på en unik dokumentasjon av dronningens typiske karakteregenskaper.

Foto: NRK

Han var rask til å takke for den rojale hjelpen.

– Det var bare hyggelig, kan man høre dronningen svare i videoen i toppen av denne artikkelen.

Fotograf Anne Heidi Røstad fanget hele opptrinnet på film.

– Det var veldig hyggelig gjort. Sporty og folkelig av dronningen, sier hun.

Ekspert: – Dette er et unikt opptak

Ingar Sletten Kolloen har skrevet biografien om dronning Sonja, og han er glad for at dronningen fikk mulighet til å improvisere og gå litt utenfor sin vante rolle.

– Dette er absolutt et unikt opptak, fordi situasjonen dokumenterer hvordan dronningen kombinerer fem veldig typiske, fine karakteregenskaper som det ikke alltid gis rom for å vise fram i offentligheten, sier han og utdyper:

– Det ene er hvor kvikk hun er i oppfattelsen. Hun skjønner at lyden ikke fungerer. Den andre egenskapen er hennes typiske hjelpsomhet. Hun ser at journalisten ikke får gjort jobben sin, og da kobler hun inn den tredje egenskapen som er sin meget sterke praktiske sans - hun ordner opp selv. Da er det dette impulsive og lekne hos dronningen som slår til. Måten hun gjør det på viser også hennes utpregede humoristiske sans.

– Hvordan tror du dronningen selv vil reagere dersom hun ser opptaket?

– Da tror jeg hun ler veldig hjertelig.