Hopp til innhold

Her står partiene sterkest

Det er store politiske forskjeller mellom kommunene i Trøndelag. Her kan du se hvor partiene gjør det best.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valg 2015 Topp 6 kommuner parti trøndelag» i nytt vindu

Det var ingen partier som stilte liste i alle kommunene i Trøndelag ved årets valg, men Arbeiderpartiet stilte rene partilister i alle kommuner unntatt Tydal, der Ap og SV hadde fellesliste.
Rødt stilte liste i bare 4 kommuner, og gjorde det best i Trondheim med 2,5 prosent av stemmene.

Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet har sine sterkeste kommuner spredt rundt omkring i Trøndelag. Blant toppkommunene er kystkommuner og fjellkommuner, byer og bygder.

Fremskrittspartiet

Fremskrittpartiet gjør det best i kystkommunene og i Trondheimsområdet. Overhalla er også på lista over gode FrP-kommuner ved dette valget.

Høyre

Høyre har står tradisjonelt sterkt i Trondheimsregionen og på Fosen. Denne gangen har Høyre gjort det klart best på Fosen. Frosta er også på topplista.

Kristelig Folkeparti

Selv med betydelig tilbakegang er Rennebu den klart sterkeste KrF-kommunen i Trøndelag. Partiet gjør det best i "midtre" deler av Sør-Trøndelag og i en del kystkommuner.

Miljøpartiet De Grønne

Miljøpartiet gjør det klart best i Trondheims-regionen, alle best i Trondheim.

Senterpartiet

Senterpartiet gjør det mest i jordbrukskommuner, og aller best i Nord-Trøndelag.
Tydal er en "ny" kommune på Sp-toppen.

Sosialistisk Venstreparti

Med unntak av Røros ligger SVs sterkeste kommuner i Namdal. SV har tradisjonelt gjort gode valg i indre Namdal og i Namsos. Denne gangen kommer også Flatanger og Leka med på topplista.

Venstre

Venstre gjorde et brakvalg i Vikna, og har to øykommuner på topp. Venstre har de beste kommunene sine på kysten av Trøndelag. Fjellbygda Oppdal er også blant Venstres beste.