Her spiller kirka punkrock med klokkespillet

For å hedre den avdøde gitaristen i punkrockbandet Liliedugg, ble låten «Neonråte» spilt over klokkespillet i Trondheim.

HEDRET: Gitarintroen fra låten «Neonråte» av punkrockbandet Liliedugg ble spilt for å hedre gitarist Gunnar Mo etter hans død. Video: Per Tronsaune

HEDRET: Gitarintroen fra låten «Neonråte» av punkrockbandet Liliedugg ble spilt for å hedre gitarist Gunnar Mo etter hans død. Video: Per Tronsaune

Lilieduggs originaloppsettning i juli 1983

Liliedugg i juli 1983.

Foto: Thor Nielsen / Lisensiert under CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Etter det faste timeslaget, kom det fredag et klokkespill ikke alle hadde ventet fra Vår Frue kirke i Trondheim.

Gitarintroen fra låten «Neonråte» av punkrockbandet Liliedugg ble spilt for å hedre gitarist Gunnar Mo etter hans død.

– Jeg blir voldsomt rørt og stolt av å høre dette. Det er en veldig fin markering av Gunnar, sier vokalist i Liliedugg, Lars Vold til NRK.

Onsdag ble Mo bisatt i Oslo, og torsdag og fredag denne uken ble Lilieduggs signaturlåt spilt som klokkespill av kantor Knut Størdal.

– Sirkelen sluttet

Vår Frue kirke

Vår Frue kirke ligger rett ved torget i Trondheim.

Foto: Anne-Liss Bortne

Tidlig på 80-tallet var Liliedugg og Wannskrækk de store undergrunnsbandene i Trondheim. Lars Vold mener det var sterkt at markeringen ble gjort fra denne kirka i Trondheim.

– For Liliedugg skjedde alt i dette området tilbake på 80-tallet. Her tenkte vi ut alt vi skulle gjøre. Sirkelen er nå sluttet på en rar måte, sier Vold.

Han bor i Oslo, men fikk med seg video av markeringen på Facebook.

– Det fikk meg til å tenke på at siden 1978 har vi hatt hele vårt ungdom- og voksenliv sammen. Gunnar var en nær venn og som en bror for meg, og nå har han dratt fra oss.

Singlen «Neonråte» og debutalbumet «Liliedugg» blir stående som en klassiker innen Trondheims-rocken, ifølge Adresseavisens musikkmedarbeider Ole Jacob Hoel.

Hør den opprinnelige versjonen av «Neonråte» her: