NRK Meny
Normal

Her skal Rosenborg spille i kveld

Vinteren har kommet til Trondheim, men frykt ikke - det er duket for Europacup-kamp på Lerkendal.

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

Lerkendal stadion noen timer før avspark.

Torsdag kveld spiller Rosenborg mot det ukrainske laget Metalist Kharkiv i europaligaen.

Det siste døgnet har det snødd store mengder i Trøndelag, og på Lerkendal jobber banemannskapet nå med å klargjøre banen til kveldens kamp.

– Vi har aldri avlyst en fotballkamp på Lerkendal så lenge jeg har jobbet her, og det skal vi heller ikke gjøre i kveld, sier Anders Øien, banemester i Rosenborg.

Dukdekket

Banemester Anders Øien

Anders Øien, banemester i Rosenborg.

Foto: Morten Andersen / NRK

Han frykter ikke dårlig baneforhold i kveld til tross for snøfallet og kulden, og tror ikke det blir hardt og glatt på gressmatten.

– Banen er dekket av en duk og er tørr og fin på undersiden. Jeg kjører full pinne på banevarmen, så jeg håper at snøen skal smelte unna, sier Øien.

Sist gang det var så mye snøfall på Lerkendal i forkant av en kamp, var mot Aalesund i serieavslutningen i 2010.

– Det blir nok lignende tendenser i kveld. Det vil nok legge seg en snøhinne på banen, og det kan nok klabbe litt under skoene. Spillerne har jo spilt kamper i snøvær før, så det burde gå greit, sier banemesteren.

Fikk UEFA-fritak

Normalt skal UEFAs dommere og delegater inspisere banen i god tid før kampen, men på grunn av duken var ikke dette mulig torsdag formiddag.

– Vi kommer til å ha løpende kontakt med UEFA, men baneforholdene er det viktigste, og da får regler heller komme i andre rekke. Duken skulle egentlig vært tatt av i formiddag, men vi har fått dispensasjon til å ha den på lenger, sier banemesteren.

Øien håper nå at man kan holde duken over banen så lenge som mulig fram mot kampstart klokken 19.00.

Torsdagens snøvær var meldt på forhånd, og banemesteren forteller at de var godt forberedt på snøfallet.

– Vi hentet inn dugnadsfolk fra forskjellige idrettslag allerede forrige uke. Det blir omtrent 30 personer som jobber med banen i dag. Det tidobler arbeidsmengden når det snør så mye, forteller han.

– Uforutsigbare motstandere

RBK-trener Jan Jönsson sammenligner kveldens motstandere med Bayern Leverkusen, og håper å få seg alle poengene hjem fra Lerkendal.

– Metalist Kharkiv er et bra lag. De har kvalitet i spillerstallen, og de har vært i kvartfinalen tidligere. De er litt uforutsigbare, og det kan slå begge veier. Jeg tror vi kommer til å skape en del sjanser mot dem. Vi kan ikke tape hvis vi ønsker å gå videre i turneringen, sier Jönsson.

Lerkendal i snøværet

En plastduk under snøen beskytter gressmatta mot kong Vinter.

Foto: Morten Andersen / NRK

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.