Her møter Åge sitt idol for første gang

Lørdag står Åge Aleksandersen og Ian Hunter foran 10.000 publikummere på Sverresborg i Trondheim.

Åge Aleksandersen spiller med Ian Hunter på Sverresborg lørdag. I dag møttes musikkgigantene for øving på Rockheim i Trondheim.

SE VIDEO: Åge Aleksandersen spiller med Ian Hunter på Sverresborg lørdag. I dag møttes musikkgigantene for øving på Rockheim i Trondheim.

– Det er en ære, sier Åge Aleksandersen når han håndhilser på et av sitt største idol, rockelegenden Ian Hunter.

– Traff meg rett i hjertet

15. august er det duket for folkefest på Sverresborg Arena i Trondheim, når Åge Aleksandersen & Sambandet spiller på arrangementet Trondheimsnatt 2015.

Aleksandersen får hjelp av selveste Ian Hunter, som har en sentral plassering i rockhistorien både som frontfigur i Mott The Hoople på 1970-tallet og senere som soloartist.

– Åge ville gjøre Trondheimsnatt litt ekstra spesiell og hadde ei liste med alternative navn som han kunne tenke seg som gjesteartister. Blant disse navnene var Ian Hunter, sa arrangør i Trondheim Conserts, Stein Vanebo til NRK i februar.

Og like etter ble det klart at Aleksandersen får lov til å stå på scenen sammen med en av sine musikalske helter.

– Jeg har hørt veldig mye på Ian Hunter og i 1980 traff hans Welcome to the club meg rett i hjertet, sier trønderen til NRK.

(Artikkelen fortsetter under):

Ian Hunter

Det var først fredag kveld at Ian Hunter begynte å øve sammen med Sambandet.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

– Dette blir rått

Da NRK møtte Hunter fredag kveld hadde han enda ikke fått øvd sammen med bandet.

– Jeg har hørt mye bra om dem, men ellers vet jeg ingenting. Jeg ser frem til det da, sier musikeren til NRK.

Konserten på Sverresborg ble raskt utsolgt da billettene ble lagt ut for salg tidligere i år.

– Jeg synes det er veldig stas at vi gjør dette. Det er meldt nærmere 30 grader og 10.000 publikummere kommer, så dette blir rått, sier han.

Har med seg blåsere

Stjernekamp

Rita Eriksen skal spille sammen med Åge og Sambandet på Sverresborg.

Foto: Julia Naglestad / NRK

I tillegg til Ian Hunter har Aleksandersen med seg ei blåserrekke og sangeren Rita Eriksen. Hun er blant annet kjent for sitt lange musikalske samarbeid med broren Frank i duoen «Eriksen».

I 2012 vant hun også musikkonkurransen «Stjernekamp» på NRK1 hvor norske TV-seere ble kjent med hennes stemme over flere lørdagskvelder. Det å spille med Åge blir derimot noe helt nytt.

–Dette blir stor stas og noe jeg ser fram til. Åge er en bauta, og det å være gjesteartist med han og Sambandet er bare stor stas. Jeg gleder meg veldig, sa Eriksen til NRK i mars.