NRK Meny
Normal

Se gressleggingen på Lerkendal på ett minutt

Rosenborg har fått ny gressmatte til 12 millioner kroner. Se gressleggingen, som tok 76 timer, på ett minutt.

Den 76 timer lange direktesendingen fra leggingen av ny gressmatte på Lerkendal er over, og nå kan du se det hele på bare ett minutt.

Den 76 timer lange direktesendingen fra leggingen av ny gressmatte på Lerkendal er over, og nå kan du se det hele på bare ett minutt.

På torsdag kom 23 lastebiler fra Polen med nytt gress til Lerkendal stadion. Gjennom tre døgn har 12 personer vært i arbeid for å få gresset klart til serieåpning på Lerkendal den 19. mars. Da tar Rosenborg imot Strømsgodset.

– Vi har jobbet dag, kveld og natt for å få det ut fortest mulig. Det har vært noen harde dager, forteller banemester på Lerkendal, Anders Øien, til NRK.

Nesten 400 ruller med gress

Totalt 396 ruller med gress er rullet ut. NRK sendte direkte minutt for minutt i 76 timer fra leggingen av ny gressmatte på Lerkendal er over, og nå kan du se det hele på bare ett minutt.

– Det skjer alltid ting som forsinker. Spesielt på natta. På grunn av kulden måtte vi løfte rullene inn i bilen igjen for å tine dem opp, sier en sliten banemester.

Det nye gresset er sådd i spesialsand og inneholder også plastfibre, som skal gjøre gresset mer slitesterkt.

– Det blir bra gress til helga. Det må få litt næring, men det starter vi med i morgen tidlig, sier Øien.

Banemester på Lerkendal, Anders Øien

Banemester på Lerkendal, Anders Øien, ser fornøyd utover gressmatta.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Koster 12 millioner

Arbeidet med å skifte gress startet rett før jul i 2015. Da fjernet gravemaskiner den eksisterende matta, og det ble satt i gang et omfattende grunnarbeid. Ny drenering og nytt varmeanlegg, nytt vanningsanlegg er nå på plass. I tillegg er selve spilleflaten flyttet en meter nærmere den ene langsiden.

Arbeidet koster rundt 12 millioner kroner.

I tillegg til nytt banedekke skal Rosenborg også bytte ut de to storskjermene på stadion og 2500 seter før seriestart. De gamle røde setene byttes ut med sorte og hvite til sommeren.

Arbeidet er en del av opprustningen før klubben skal arrangere Supercupfinalen i høst.

Lerkendal stadion i Trondheim har fått ny gressmatte

Slik ser Lerkendal stadion ut søndag kveld.

Foto: Sigurd Steinum / NRK