NRK Meny
Normal

Her lager de gamle mat til de yngste

Hver onsdag lager pensjonister i Overhalla lunsj til elevene på Hunn skole på Skage. Et veldig populært tiltak - for både gammel og ung.

Per Johan Blikeng Hunn skole

Rektor Per Johan Blikeng mener lunsjserveringen er et svært positivt tiltak for skolen på Skage.

Foto: Espen Sandmo/NRK

I tre år har pensjonister fra Skage frivillighetssentral laget og servert lunsj til skoleelevene i bygda. Rektor Per Johan Blikeng er strålende fornøyd med tiltaket.

– Hver dag

– På denne måte treffes jo både gamle og unge, og elevene får skikkelig mat. En gang i måneden får de varm mat også. Hadde det vært opp til meg, skulle de ha fått skolemat hver dag, sier Blikeng.

Han ser for seg at elever og pensjonister også kan møtes i andre sammenhenger på skolen.

– Vi kunne ha hatt lesestunder der elevene leser for de gamle og omvendt. Vi skulle ha benyttet oss mer av frivillighetssentralen på Skage, mener rektoren ved Hunn skole.

  • HØR RADIOREPORTASJEN:

– Flinke unger

Målfrid Solbakken er pensjonist og har de siste årene møtt opp på skolen i bygda for å lage og servere mat til ungene.

– Dette er kjempemoro, og ungene setter sånn pris på det vi gjør. De er så flinke og stiller seg opp i rekke mens de venter på maten. Ja, og så har jeg jo barnebarn her på skolen. De synes det er artig å treffe meg her, ler Solbakken.

Elever ved Hunn skole

Andreklassingene ved Hunn skole koser seg med lunsjen sin.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Ungene liker det de får servert, men savner mer varm mat.

– For varm mat er bedre enn kald mat. Så det er litt dumt at vi får det bare en gang i måneden. Vi skulle hatt det hver dag, sier flere av elevene vi snakket med.

Lærer Hilde Tødås mener pensjonistlunsjen også bidrar til et bedre miljø.

– Ungene må lære seg å stå i kø, og de får treffe eldre folk. Jeg hører jo at de forteller historier til hverandre og koser seg sammen. Nei, dette er utelukkende positivt, sier Tødås.