Hopp til innhold

Her kan du kanskje skape drømmespillet

I Trondheim etableres nå et unikt miljø for spillutvikling. Her kan folk prøvespille og komme med konkrete tilbakemeldinger på dataspill som er under utvikling.

Spillutviklere i Trondheim

De unge spillutviklerne i Munkegata i Trondheim har store ambisjoner for utviklingen av miljøet i tida framover. Fra venstre ser vi Nikolai Ovesen, Marius Thorvaldsen og Hans-Andreas Kleven.

Foto: Lars Erik Skjærseth/NRK

Et tre etasjers hus i Munkegata skal romme oppfinnerverksted og kontorer, og her skal det være åpent for publikum.

– Unikt i verden

– Det finnes ikke noe liknende i verden, sier daglig leder i Work-Work, Marius Thorvaldsen til NRK.

Noe av det spesielle er at folk kan komme inn og få prøve spillene som er under utvikling.

– Vi får konstant tilbakemelding på det vi gjør, og det blir veldig viktig. Vi slipper å søke etter folk. Nå kan vi gå ned i første etasje, og spørre folk om de vil prøve spillene våre. Det gjorde av vi ble interessert i å være med i dette prosjektet, sier Hans-Andreas Kleven i selskapet Dwarfheim.

Rehabiliteres

Akkurat nå rehabiliteres det gamle huset i Munkegata, som blir kjernen i ei stor satsing på spillutvikling i Trondheim. Her skal de bli størst.

– Det er langt ifra virkeligheten i dag. Norge markerer seg heller lite i så måte. Men om kort tid skal ting skje, mener de ukuelige entusiastene i Work-Work.

Marius Thorvaldsen er altså en av flere entusiastiske unge menn som har kastet seg ut i det store blå. Vi møter dem blant stillas, gipsplater og treverk i tre etasjer.

Idealistisk foretak

– Det er et stort hus med både oppfinnerverksted og kontorer. I første etasje inviterer vi alle på besøk, og her skal altså utviklerne bli utfordret direkte av publikum. Gjennom dette håper vi å kunne utvikle enda bedre spill, mener Thorvaldsen.

– Vi driver på non-profit basis, og er ikke så bekymret for økonomien i dette. Dette er først og fremst et idealistisk foretak, forteller han.

Etter planen skal huset i Munkegata stå ferdig i løpet av september.