Her har de vært uten lensmann i snart to år

Verran kommune i Nord-Trøndelag har vært uten fast lensmann siden 16. mai 2013. Nå trår endelig en ny på plass.

Fin vinterdag i Malm

Verran har vært uten fast lensmann i 623 dager, nå har tidligere operasjonsleder Morten Evensen fått stillingen.

Foto: Tonje Lorvik

– Det har tatt tid for politimesteren å få på plass en permanent løsning. Vi har måttet stå på, sier ordfører i Verran, Bjørn Skjelstad, til NRK.

Tidligere operasjonsleder fikk jobben

Morten Evensen

Morten Evensen har tidligere jobbet som operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt i Steinkjer, nå blir han lensmann i Verran.

Foto: Nord-Trøndelag politidistrikt

Kent Robert Lundemo var den forrige lensmannen i Verran, han hadde sin siste arbeidsdag 16. mai i 2013, og siden har kommunen kun hatt konstituert lensmann. Nå er endelig stillingen besatt. Tidligere operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, Morten Evensen, har fått jobben.

– Vi får en meget lokalkjent lensmann. Han er til stede i lokalmiljøet døgnet rundt, og det tror jeg er veldig viktig i et forebyggende perspektiv. Ikke minst er det positivt at han har kontakt med ungdomsmiljøet og skolen generelt, sier Skjelstad.

Det var Lokalavisen for Verran og Namdalseid som først omtalte saken. Evensen var fast betjent ved lensmannskontoret i kommunen fra 1993 til 2006, deretter begynte han som operasjonsleder i Steinkjer. Han har også bodd i kommunen siden 1993.

– Jeg gleder meg til å jobbe i hjemkommunen min, det blir veldig spennende. Jeg vil være kommunens politi, og sørge for å skape et tolerant samfunn som tar vare på- og stiller opp for hverandre. Jeg vil gjerne at lokalbefolkningen skal forme samfunnet sammen med oss, sier han til NRK.

Liker rollen som problemløser

Bjørn Skjelstad

Ordfører i Verran, Bjørn Skjelstad, sier han er glad for at kommunen får en lokalkjent lensmann.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Evensen sier hans lokalkunnskap og kontaktene han har i kommunen og Steinkjer, kommer han til gode i den nye jobben.

– Jeg har god kontakt med organisasjonene og samfunnet generelt. Jeg kan også ha de ansatte i Steinkjer i ryggen og være deres værhår ut i lokalsamfunnet, sier han.

Den tidligere operasjonslederen gleder seg til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver.

– Det blir veldig annerledes. Som lensmann skal man være en problemløser, og det er en rolle jeg liker svært godt, sier han.

Ordføreren sier de gleder seg til å få sett på mulighetene som ligger i samhandlinga mellom kommunen og politiet.

– Vi ser veldig frem til å få Evensen på plass, sier Skjelstad.