Åge etter Royal Albert Hall: – Helt fantastisk!

For Åge Aleksandersen tok det 41 år å få oppfylt drømmen om å spille i Royal Albert Hall. Se og hør det historiske øyeblikket her:

Åge forteller om opplevelsen på scenen

Se intervju med Åge Aleksandersen like etter at han gikk av scenen i Royal Albert Hall fredag kveld.

Fredag kunne Åge Aleksandersen og Sambandet endelig spille sangen «Langt igjen til Royal Albert Hall» i selveste Royal Albert Hall.

– Herre va ei suveren opplevels'! Vi spilte fint, publikum var jo i taket hele tiden. Det er nok noe av det hardeste jeg har vært med på, sier en glad Åge etter konserten.

  • Se video av "Langt igjen til Royal Albert Hall" lenger ned i saken!

– Stort, men intimt

Det var 3.800 tilskuere til stede på konserten, de aller fleste var nordmenn. Da billettene til konserten ble lagt ut for salg ble det utsolgt på fem minutter.

– Selv om det er stort her, er det også veldig intimt. Du får øyeblikkelig tilbakemelding og god kontakt. Det er helt fantastisk, sier Åge.

– Ble denne dagen slik du hadde forventet?

– Den var akkurat slik som før en vanlig turnéstart. Lange lydprøver og vi leverte varene akkurat slik vi skulle gjøre. Jeg er kjempefornøyd.

– Hvordan blir det å spille på Kvål (lite tettsted i Sør-Trøndelag, journ.anm.) etter dette?

– Det tror jeg blir spinnvilt. Det er jo nesten like eksotisk og rart som dette, på grunn av størrelsen. Scenen på Kvål er like liten som trommepodiet til Steinar var her, ler han.

– Trenger tid på å ta det innover meg

Når han skal oppsummere opplevelsen i etterkant av konserten, innrømmer Aleksandersen at han hadde klump i halsen da han sang «Dekksgutten» i Londons ærverdige konsertsal.

Han nevner også at gitarist Gunnar Pedersen sendte lekre pasninger og at hans andre gitarist Skjalg Raaen gikk på løp - og scoret.

– Jeg trenger nok litt tid til å ta innover meg dette, for det som møter oss når vi kommer ut på scenen er ganske far out.

Åge forteller at det på scenen i Royal Albert Hall er en knapp som aktiverer mikrofoner blant publikum.

– Den trengte jeg ikke. Publikum sprengte ørepluggene mine fullstendig, ler han.

Fredag kunne Åge Aleksandersen og Sambandet endelig spille sangen «Langt igjen til Royal Albert Hall» i selveste Royal Albert Hall.

Åge og Sambandet fremfører "Langt igjen til Royal Albert Hall" i nettopp Royal Albert Hall.

Neste stopp Kirkenes

Fredagens konsert var altså starten på en ny turné, så de som ikke kom seg til London får likevel anledning til å oppleve Åge og Sambandet i sommer.

– Neste konsert er i Kirkenes. Og vi skal levere det samme der. Jeg gleder meg, det kommer til å bli kjempebra, sier trønderartisten, som forteller om mye øving foran denne turnéen.

– Jeg synes ting satt. Det var friskt og i hele tatt slik det skulle være. Det finnes verre jobber enn dette.

NRK gjorde opptak av konserten, som trolig vil bli sendt opp mot jul.