NRK Meny
Normal

Her fyrer Helland løs på NRK

Med en liten friperiode etter et fullpakket kampprogram sto avkobling på planen for Rosenborg, men det smalt skikkelig på gressmatta likevel.

Rosenborg har en sårt tiltrengt friperiode. I dag stod avkoblende kos på planen, men det smalt skikkelig på gressmatta på Ler.

SE VIDEO: Her blir Helland sur når NRKs kamera står i veien for målet.

Trener Kåre Ingebrigtsen tok tirsdag med seg laget for å slappe av og nyte fridagene med fotballgolf på Ler i Sør-Trøndelag.

– Det er veldig viktig for oss å komme oss bort og bare koble av uten å være på treningsfeltet, sier trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

– Folk går og banner for seg selv

En av dem som derimot ikke klarte å koble av helt da laget spilte, var Pål André Helland. Temperamentet var høyt og da NRKs kamera sto i veien for skuddet hans ga midtbanespilleren fra seg flere skarpe kommentarer.

– Når man er oppvokst på landet har man kanskje et litt grovere vokabular enn dem som er fra det litt penere Trondheim, slik som du, sier Pål André Helland til NRKs journalist.

– Hvor viktig er det å finne på slike aktiviteter sammen?

– Det er veldig viktig hvis jeg vinner, men nå kom jeg bare på en begredelig andreplass så da er det ikke så viktig, fleiper Helland.

Han innrømmer likevel at det er artig å gjøre noe annet enn å bare spille kamp og trene sammen med laget.

– Man merker at det er konkurranseinstinkt blant guttene for de blir forbanna, og folk går og banner for seg selv. Hadde flere enn meg hatt mikrofon på seg ville dere nok ha vært opptatt av dem også, sier midtbanespilleren.

Merker det tette kampprogrammet

Med to kamper i uka den siste perioden har Rosenborg fått kjenne på det tette kampprogrammet.

– Når vi har spilt så mange kamper på så kort tid så merker man det, dermed kommer denne landslagshelga på riktig tidspunkt, sier kaptein Mike Jensen til NRK.

Neste kamp for trønderne er 13. september da laget møter Stabæk på hjemmebane. Deretter venter St. Étienne i Europaligaen den 17. september. Se hele oversikten over hvilke lag Rosenborg møter her.

Pål Andre Helland

En av dem som derimot ikke klarte å koble av helt da laget spilte putball på Ler, var Pål André Helland.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal
Femte året med spel i år