Michael Bucksath og Almut Bungenstock arbeider mye for at alle grønnsakene og bærene på gården skal være økologiske.
Foto: Sissel Thorsen / NRKEkteparet Almut Bungenstock og Michael Bucksath bruker kun økologiske metoder for å bekjempe ugress og skadedyr. Likevel krever det mye arbeid å ha en sprøytefri åker.
– Vi jobber hardt, men det er verdt det, sier Bungenstock.
- Les også: 95 prosent av bærene er sprøytet
– Vi ødelegger ikke jorda
For å slippe ugress brenner paret vekk de uvelkomne plantene.
Foto: Sissel Thorsen / NRKFire tusen giftfrie jordbær er plantet på Nubdalseng gård. Økologien bestemmer over det tyske parets bærbusker, poteter, grønnsaker og jordbær.
– Vi kom hit for fem eller seks år siden på en fin sommerdag. Alt var så pent og naturlig. Da merket vi med en gang at vi ikke hadde lyst til å begynne og sprøyte her, sier Bungenstock.
For å slippe ugress brenner de vekk de uvelkomne plantene. Sopp og skadedyr bekjempes med uttrekk av ulike planter og urter fra naturen.
– Det er fint å leve på en måte hvor vi ikke må skamme oss over oss selv, vi pleier jorda, vi ødelegger den ikke, sier hun.
Er ikke vant til økologisk
Bucksath mener mange er skeptiske til å kjøpe økologiske jordbær.
Foto: Sissel Thorsen / NRKSelv om jordbærene som dyrkes på gården er helt sprøytefrie, er det mange som er usikre på å kjøpe dem.
– Jeg synes folk er veldig skeptiske, de er ikke vant til økologisk, sier Bucksath.
- Les også: Snart slutt på den norske delikatessen
Paret er likevel sikker på at de har tatt det riktige valget for naturen og for seg selv.
– Vi tjener ikke mye penger, men vi spiser alt vi lager selv og synes det er luksus å ha så god mat. Vi vet at alt har vokst i ren natur, sier Bungenstock.